Детали Громадськість вимагає від Шокіна перевірити керівників МВС

2015-02-20 10:30

Сьогодні 20.02.2015 року ветерани МВС, журналісти та громадські організації офіційно звернулися до Генерального прокурора України з вимогою перевірки діяльності вищих посадових осіб МВС, ймовірно, причетних до злочинів на Майдані у період з 21.11.2013 по 22.02.2014 та умисного знищення не без їх участі важливих документів міліцейського відомства.

Як вважає громадськість, розслідування вбивств активістів та «беркутівців» фактично не рухається із – за того, що апріорі не можливо встановити істину без перевірки на причетність вищого керівного складу МВС до тих трагічних подій – викрадень, розстрілів, катувань, зникнень. Особливо тих міліцейських очільників, які залишилася на своїх посадах та отримали підвищення по службі.

  Очевидно, що 39 беркутівців, на яких намагаються повісити розстріли на Майдані, не могли діяти без вказівок начальників відділів. Які, в свою чергу, отримували вказівки зверху, що було зафіксовано у протоколах, наказах, телефонограмах. Виконання наказів документувалося та контролювалося знизу доверху і було сконцентровано у руках очільників  Департаменту карного розшуку МВС. Зокрема, на той період і до цього часу одна і та ж особа – генерал – лейтенант Василь Паскал, заступник міністра Авакова,  керував і керує підрозділами МВС, які виконували злочинні накази того часу. Однак, генерал  Паскал не допитаний навіть у якості свідка. 

   Про можливу причетність вищих посадовців МВС до злочинів на Майдані неодноразово писали ЗМІ у статтях, які фактично є і повинні були вважатися правоохоронцями повідомленнями про злочин.

    Однак слідчі ГПУ не вважали за необхідне перевірити інформацію щодо заступників міністра МВС в межах розслідувань справ по Майдану або покривали їх, отримавши спеціальні вказівки від Генерального прокурора чи інших вищих посадових осіб держави.

    Новопризначений Генеральний прокурор Віктор Шокін публічно заявив у Верховній Раді, що «Одним з приорітетних напрямків на самому початку своєї роботи я бачу закінчення та направлення до суду усіх кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених під час Революції гідності, а також щодо високопосадовців, причетних до злочинної діяльності режиму Януковича…» і громадськість має тверді  наміри допомогти Шокіну втілити в життя озвучені з трибуни заяви. 

Еще новости в разделе "Детали"