Детали 7 грудня у Музеї історії міста Києва відбудеться виставка живопису з колекціїї Дмитра Нікіфорова

2015-12-02 16:48

Музей історії міста Києва

«Володимир Жданов та Олександр Храпачов.  Живопис із колекції Дмитра Нікіфорова»

8 грудня 2015 року – 11 січня 2016 року

7 грудня 2015 року у виставкових залах Музею історії міста Києва відбудеться закритий передпоказ виставки «Володимир Жданов. Олександр Храпачов. Живопис із колекції Дмитра Нікіфорова».

Колекція Дмитра Нікіфорова складається з творів багатьох авторів, починаючи із XVIII століття. Втім, напередодні різдвяних свят колекціонер вирішив представити свою колекцію живописними творами двох художників – українця Олександра Храпачова та росіянина Володимира Жданова, особливий погляд яких на життя та мистецтво припали до душі колекціонеру і захопили своєю харизмою.

Олександр Храпачов – молодий київський живописець, творчий шлях якого позначений невпинними пошуками, подорожами та філософським контекстом. На виставці будуть представлені близько 20 живописів із серії – «Духовність», а також низка пленерних творів, які найбільш відомі шанувальникам образотворчого мистецтва. Незважаючи на те, що Олександр Храпачов належить до митців, які віддають перевагу академічній живописній традиції, його твори виділяються неповторною харизмою, чуттєвістю і балансують на межі між імпресіонізмом, сюрреалізмом та абстракцією.

Володимир Жданов – російський живописець, який знаходить натхнення в природі і звичайному житті серед лісів та лугів. Його картини зачаровують своєю прозорістю і зрозумілою живописною мовою, помноженою на велику майстерність, пронизані теплом і спокоєм, асоціативні за настроєм, з особливою позитивною атмосферою. Певний час Володимир Жданов жив у Сибіру і присвятив свою творчість висвітленню життя звичайного села. Сьогодні художник живе в Гатчині, багато подорожує по Росії, Білорусі та Україні, але незмінними складовими його творчого шляху залишаються пейзажі та натюрморти.

 

Музей історії міста Києва
вул. Б. Хмельницького, 7(м. «Театральна»)
7 грудня о 18-00
Акредитація за телефоном: 096 72 555 68 (Київстар), 095 221 76, 22 (МТС)

 

Еще новости в разделе "Детали"