Жизнь Накрав землі в Україні, а гроші ховає на росії: за що РНБО збирається ввести санкції проти екснардепа Богдана Губського

2024-04-19 13:49

Народний депутат ВР 3,4,5,6 скликань та давній соратник зрадника України кума путіна Віктора Медведчука — Богдан Губський найближчим часом поповнить санкційні списки РНБО.

Про це виданню "Антикорупційна правда" повідомили джерела в правоохоронних органах.

За нашою інформацією, Губський проходить в рамках ст. 290 ЦПК України — стягнення необґрунтованих активів у дохід держави, або цивільна конфіскація.

"Це інструмент, який дозволяє державі примусово забрати майно посадовців органів державної влади або місцевого самоврядування. Така конфіскація здійснюється поза межами кримінального провадження, якщо особа не може пояснити джерело доходів, за які було придбано майно", — зазначає співрозмовник видання

Ми дізнались, де Губський зберігає «зароблені» за час депутатської каденції мільйони, з ким з кремлівських олігархів й досі має особливий звʼязок та хто вимагає в нього переписати частину активів.

Богдан Губський досвідчений політик "старої формації" — завжди діє з особливою обережністю, а тому документально його прізвище не фігурує в майже жодній з афер.

Подейкують, що за часів депутатської каденції під час розмов Губський навіть вимагав у співрозмовника віддавати йому мобільний телефон і від’єднував батарею.

Така параноя вочевидь спровокована складним періодом 90-их, коли Губський лише починав свій шлях. Тоді він входив до так званої "київської сімки", членами якої були відомі та впливові лідери СДПУ(о), в т.ч. зрадник Віктор Медведчук та Григорій Суркіс. Це була група столичних бізнесменів і політиків, яка на початку 2000-х "накопичила" багатомільйонні активи в різних секторах економіки, а потім ця "трійка" пішла в політику.

Ці буремні часи і забезпечили Губському безбідну "пенсію" та друзів, накшталт кума путіна Медведучка.

Зараз Губський активно вдає з себе патріота, та відкриває в США міжнародні виставки, як, наприклад, "Україна. Трибунал. Розп’яття", яку він з помпою відкрив в США у 2023.

Правда, цей патріот забув розповісти, що «чесно зароблені» гроші в Україні він зберігає — в Росії.

За інформацією джерел, у квітні 2014, в розпал війни на Донбасі, Губський зареєструвався в російському банку "МТС", де в нього були картки за номером: 5406167047347519 та 5406167047358458.

"При реєстрації він вказав російський номер телефону, номер в "Getcontact" підписаний — Богдан Губський та “Лєна Лідер Інвест”. "Лідер Інвест” — це компанія з інвестицій, а “Лєна” — ймовірна Олена Вороніна, член наглядової ради та менеджер з фінансової діяльності російської інвесткомпанії "Лідер Інвест". Також Лєна обіймала посаду заступника керівника банку МТС у 2010-2015 роках. Вона і допомогла Губському успішно прилаштувати свої гроші в РФ", — розповідає наш співрозмовник. А в березні 2014 зареєструвалася в російському банку МТС також і дружина нардепа.

За інформацією наших джерел, конфіскувати грошові активи в Росії РНБО під час повномасштабної війни не може, однак, це цей факт є вагомою підставою для введення санкцій проти Губського.

Гроші в російському банку — це не єдине, що обʼєднує Губського та рф.

Свого часу український екснардеп працював в російській інвестиційній компанії "АФК "Система", яка належить відомому кремлівському олігарху Володимиру Євтушенкову — його називають одним зі стовпів путінського режиму та наближеним соратником кремлівського диктатора.

За даними ЗМІ, саме Євтушенков міг бути одним із посередників, який зводив втікача-президента Віктора Януковича після втечі на росію із тими, хто був зацікавлений у початку бойових дій на Донбасі у 2014 році.

У 2023 Чехія запровадила санкції проти Євтушенкова та його сина.

"Компанії, які давно пов'язані з концерном АФК «Система», який заснував Володимир Петрович Євтушенков і в якому він має суттєву частку, виробляють та постачають системи озброєння для збройних сил російської федерації", – йдеться у документі.

Саме з такою людиною і працював нинішній "патріот" Богдан Губський, однак, на цьому їх історія не завершилась.

За інформацією наших джерел, Губський пропонував Євтушенкову послуги з "відбілення репутації", переконуючи, що нього є звʼязки, завдяки яким він може допомогти зняти санкції в Європі та США.

А рекламує такі "послуги Губського" на росії його давній друг-зрадник Віктор Медведчук.

Джерело: from-ua.org

Еще по теме

Еще новости в разделе "Жизнь"