Детали У Києві - кіно-лекція Надії Заварової «Епоха німого кіно: сон, кохання та фантазія»

2016-01-19 08:15

Музей історії Києва Dead Bird Cinema презентують кіно-лекцію Надії Заварової «Епоха німого кіно: сон, кохання та фантазія»

23 січня о 18:00 у Музеї історії Києва відбудеться лекція «Епоха німого кіно: сон, кохання та фантазія». Кіно-лекція розповість про те, як в епоху Великого німого народжувалася та розвивалася мова кіно, як піонери молодого мистецтва шукали та знаходили нові засоби екранної виразності та вражали уяву глядачів своїми ідеями та експериментами з формою та змістом. Особлива увага буде приділена режисерам, завдяки яким серцями публіки та екранами Європи заволодів німецький кіноекспресіонізм. Також зауважимо, що весь теоретичний матеріал буде підкріплюватися переглядом яскравих кіно-фрагментів.

Після лекції до перегляду буде запропонований фрагмент з картини, створеної в 1920 році Карлом Хайнцом Мартіном, «З ранку до півночі». Це один із перших фільмів епохи німецького експресіонізму, забутий шедевр, відкритий істориками кіно лише в середині 60-х років минулого століття. Показ відбудеться з живим музичним супроводом.

Лекцію проводитиме відомий кінокритик, кінознавець, редактор розділу кіно Cultprostir.ua, кінооглядач сайту www.kinokadr.ru Надія Заварова.

Тапер – піаніст, композитор, лауреат міжнародних конкурсів Богдан Решетілов.

Dead Bird Cinema – пересувний кінотеатр, який відроджує інтерес та любов до німого кінематографу з живим музичним супроводом.

Отже, 23 січня о 18:00 чекаємо на вас у Музеї історії міста Києва за адресою: вул. Б. Хмельницького, 7 (м. Театральна).

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"