Детали 10 марта - премьера новой комедии "Братья из Гримсби"

2016-02-29 14:10

Номінант премії Оскар і володар золотого Глобуса Саша Барон Коен – автор іронічних хітів «Борат», «Бруно» і «Диктатор» - повертається у ролі нового ексцентричного героя. На плечі цього вічно безробітного, але оптимістично налаштованого футбольного фана несподівано лягає місія: врятувати світ. А все це через появу молодшого брата (Марк Стронг), з яким їх розлучили ще в дитинстві. Наразі брат – опальний агент МІ6 - потребує допомоги пришелепкуватого провінціала. Він змушений кинути теплий бік коханої (Ребел Вілсон) і свої надважливі футбольні розборки, щоб розкрити таємні змови зловмисників. Трансформацію з суперідіота в супершпигуна розпочато!

Columbia Pictures представляє у співпраці з LStar Capital та Village Roadshow Pictures, Four By Two Films / Big Talk Pictures / Working Title production, фільм Луї Летер’є «Брати з Ґрімзбі»; у ролях: Саша Барон Коен, Марк Стронг, Айла Фішер, Ребел Вілсон, Габоре Сідібе і Пенелопа Круз; композитори Ерран Барон Коен та Девід Баклі; виконавчі продюсери Луїз Роснер Меєр, Філ Джонстон Джеймс Біддл, Ерік Феллнер, Тім Беван, Адам МакКей, Брюс Берман, Грег Бассер, Бен Вайсбрен; сюжет Саша Барон Коен & Філ Джонстон; сценаристи Саша Барон Коен & Філ Джонстон & Пітер Бейнхем; продюсери Саша Барон Коен, Найра Парк, Пітер Бейнхем, Ент Хайнс, Тод Шульман

ПРО ФІЛЬМ

Славу режисерові, продюсеру і акторові Саші Баронові Коену принесли його оригінальні та надзвичайно потужні пародійні комедії. Створені ним персонажі, як-то Ali G, казахський журналіст Борат, чи гламурна зірка Бруно стали незабутніми і здобули армію фанів по всьому світі. У новому фільмі «Брати з Ґрімзбі», Барон Коен знову кидає виклик і створює інший, цілком оригінальний продукт – історію ідіота (Барон Коен) і його брата, шпигуна (Марк Стронг), з яким він возз'єднується після 28 років розлуки.

Так само, як і в попередніх фільмах, режисер акцентується на максимальній реалістичності характерів, їхній наближеності до справжнього життя. «Під час створення образів і Ali G, і Бората, і Бруно, ми відштовхувалися від того, що все має бути правдоподібним. Ali G або Борат не можуть робити нехарактерні для себе речі», говорить Барон Коен. «Тому, коли справа доходить до написання сценарію, в основі ми маємо «базову» концептуальну думку – як би повівся персонаж в тій чи іншій ситуації. Навіть найсмішніші жарти не працюють, якщо вони не лягають на характер. Все має бути автентичним і правдоподібним, тому ми створюємо цей реальний світ у світі комедії, для того, щоб все спрацювало. У випадку з «Братами з Ґрімзбі», це означало створити настільки реальний світ шпигунів, щоб все було, як в найіменитіших шпигунських франшизах. Коротше кажучи, тут все без обману. Ми намагалися створити реальний бойовик, зі справжніми трюками, саспенсом і екшном, - а потім кинути в самий епіцентр пришелепуватого героя, і подивитися, як цей персонаж змінює хід всієї історії».

Зважаючи на це, творці фільму запросили у режисерське крісло одного з найбільш затребуваних режисерів жанру екшн – Луї Летер’є («Ілюзія обману», «Перевізник») . Летер’є каже, що коли він прийшов працювати на проект, то був дуже радий мати можливість працювати з зіркою, якою він давно захоплювався. «Я пам'ятаю, на початку ери DVD, люди проходили навколо дисків з «Шоу Ali G» з запитанням «Ви бачили цю тему?!», згадує Летер’є. "Коли я вперше подивився «Бората» під час прем’єри, то ридав від сміху і потім ще раз дивився його з друзями. Ось що мені подобається в фільмах Саші Коена - ви хочете бути першим, щоб побачити їх, а потім ви хочете взяти з собою друзів, щоб побачити їхню реакцію».
Це перший досвід у жанрі комедії для режисера Луї Летер’є. «Я ставив кілька камер на сцені, роблячи перехресні кадри. Це був новий вид кіновиробництва для мене, а ще робота з Коеном. У цьому фільмі він, як потік свідомості - ніколи не зупиняється. Цей актор має сюрреалістичний розум», зізнається режисер.

«Коли Саша робить кіно, це не голий епатаж, це справжня комедія», - коментує Тодд Шульман, продюсер і партнер Барона Коена. «Заслуга Саші в тому, що він створює величезну проблему для всіх учасників, бо завжди провокує зробити сцену смішнішою, ще попрацювати, щоб зробити її ще кращою».

В новому фільмі з’являється новий оригінальний характер Барона Коена - Ноббі. На перший погляд, здається, що Ноббі досить жалюгідний, але не все так однозначно.
«Він досягає певного добробуту шахрайством, герой має дев'ять дітей і щоразу обманює систему, щоб отримати якомога більше вигоди, де тільки може», - говорить Барон Коен. «Але справа в тому, що він любить своїх дітей і свою кохану. Її зіграла красуня з пишними формами Ребел Вілсон, мій герой шалено в неї закоханий. Ноббі - прекрасний батько, і зробить що завгодно задля своєї родини. Йому бракує лише брата».

28 років тому братів Ноббі і Себастьяна розлучили, віддавши Себастьяна в прийомну родину. Той виріс і став суперагентом, та лише возз’єднавшись із братом він дізнався, що втратив за всі ці роки. Брата-шпигуна зіграв відомий голлівудський актор Марк Стронг. «Марк дуже справжній у ролі Себастьяна, він має ще свіжі спогади від недавньої ролі в екшні «Kingsman: Секретна служба», цей реальний досвід добре позначився на його грі. Він реальний суперагент і справжній боєць», говорить Саша Коен.

Як один із сценаристів, Саша Коен доклав руку і до найсмішніших і до найабсурдніших сцен. «Одного разу Саша впав на мене і розбив пляшку над головою», говорить Стронг. «Він також топив мене у автомобілі, я провів день у пустелі на морозі, але найгірше було прожити 3 дні з усією родиною Ноббі. Це не Себастьян виконував ці завдання. Це був я».

ПРО КАСТИНГ

Зробивши партнерами гротескного Барона Коена в головній ролі і Стронга творці фільму отримали потужний і дуже різноплановий акторський тандем.

«Дивитися, як Саша знімає комедію, це те саме, що дивитися, як Майкл Джордан закидає м’ячі в сітку», каже актриса Айла Фішер, виконавиця ролі Джоді, яка у фільмі подобається братові-шпигуну. Фішер колись опановувала професію клоуна, тому роль у «Братах з Ґрімзбі» була своєрідним поверненням у професію.

Нагадаємо, що в реальному житті Айла Фішер є дружиною Барона Коена. Актриса говорить, що Ноббі є одним з її найулюбленіших персонажів серед ролей чоловіка, хоча у фільмі він їй не дістався. Партнеркою Ноббі стала відома комедійна актриса Ребел Вілсон. «Не таємниця, що я люблю епатувати і комедія – це моє, але робота з Сашею Коеном розсуває будь-які межі. Це новий рівень».

Ще одна зірка у комедії «Брати з Ґрімзбі» – це Пенелопа Крус у ролі Ронди Джордж, голови Міжнародної організації охорони здоров'я. «Я була щаслива стати частиною цього фільму, тому що немає на світі ще одного Барона Коена,» говорить Крус. «Це цікавий досвід, щоб звільнитися від всіх ваших комплексів».

ПРО ТРЮКИ

Зважаючи на те, що один із головних героїв фільму секретний агент, то логічно, що всі трюки мали бути виконані на професійному рівні. Координатор трюків Адам Кірлі коментує: «Для мене, то було дуже цікаве завдання. Перші 30-40 сторінок сценарію, я був переконаний, що знімаємо справжній бойовик. Всі трюки надзвичайно реалістичні, просто перенесені у комедійне середовище».

Кірлі також зазначає, що проект був не з легких: «З одного боку всі трюки мали бути професійні і реалістичні, а з іншого, все не могло виглядати аж надто серйозно, це змінювало б комедійну тональність картини, а цього не можна допускати»
Оператором фільму став Олівер Вуд, який працював над шпигунською франшизою про Джейсона Борна, а з іншого боку був творчій команді комедії «Телеведучий 2» з Вілом Фаррелом. Він мав також стати ланкою, яка поєднує світ екшну і комедії, і йому це вдалося.

ПРО ЗЙОМКИ, ДЕКОРАЦІЇ І ЛОКАЦІЇ

У знімальному процесі «Братів з Ґрімзбі» головним принципом режисера Луї Летер’є став постійний пошук усього найкращого і найдосконалішого. Він доводив процес до крайньої межі довершеності. «У Франції мене іноді називають «Містер Плюс». Я постійно тримаю в напрузі і в творчому пошуку дизайнерів, художників, операторів, менеджерів з підбору локацій. Це має для мене значення. Ми маємо дати глядачеві максимальне з можливого, найпотужніше, найцікавіше і найдинамічніше», коментує свої методи роботи Летер’є. «Бідні наші оператори – увесь фільм знятий на кишенькові камери, Steadicam та портативні камери. Додайте до цього Сашу Коена, який рухається так, як йому заманеться, і ви повністю поза зоною власного комфорту. Тут робота без підстраховки».

«В плані декорацій фільм побудований на контрастності світу Ноббі у провінційному місті Ґрімзбі та вишуканим стерильним світом суперагента Себастьяна. Коли ви у Ґрімзбі, то все досить барвисто і весело, а в шикарному світі шпигунів, все дорого красиво, але холодно. Моїм завданням було правильно розставити акценти і збалансувати ці світи», коментує художник-постановник Кейв Куїнн. Куїнн також тісно співпрацював із дизайнером по костюмах Пако Дельґадо. Дельґадо вже працював з Бароном Коеном під час зйомок фільму «Знедолені». У «Братах з Ґрімзбі» Барон Коен і Дельґадо швидко дійшли до двох висновків : «По-перше, зовнішній вигляд повинен був бути послідовним протягом усього фільму, а по-друге – Ноббі мав виглядати по-хуліганськи», - говорить художник по костюмах. «Саме так виглядають футбольні хулігани на півночі Англії, вони купують одяг у спортивних магазинах. Ми також вирішили, що Ноббі матиме «пивний» животик і силует буде трохи мультяшним, з зачіскою і бакенбардами».

Фільм «Брати з Ґрімзбі» знімався в Англії і Південній Африці. Досі я не бував у Південній Африці. Кейптаун – фантастичне місто, здається невелике на перший погляд, але за 10-20 хвилин картинка перед очима повністю змінюється. Тут є два океани, гарячий вітер з пустелі, холодні вітри з Антарктиди. Місце для зйомок настільки різнопланове ,що ми, зрештою, зняли тут більшу половину фільму. Місцеві мешканці були дуже привітні, а уряд створив нам сприятливі умови для зйомок», задоволений локацією Летер’є.

У Південній Африці, на виноробні Lourensford, творці фільму побудували розкішний будиночок для сафарі, де Ноббі проводить зустріч на найвищому рівні. «Ви не уявляєте, як круто ми його нищили. Коли ми це робили, я подумав, що ми просто зобов’язані побудувати ще один такий мініатюрний і підірвати його ще гучніше, просто для задоволення», коментує режисер.

Координатор спецефектів Корделл МакКуїн не шкодував вибухових речовин під час знімального процесу. Вибухи треба було влаштувати так, щоб у реальності втрати виявилися б мінімальними, але й вибухи виглядали натуралістично. «У фільмі, будиночок підірвали з гранатомета», говорить Маккуїн. "Ми використовували пропан». Також за допомогою цифрових технологій, були створено 80000 футбольних фанатів, які несамовито ревуть на стадіоні

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"