Детали Три роки після Майдану: Нігоян дивитиметься на п’яні пики

2017-06-30 17:20

 

Тільки зараз стали відомі істинні наміри активістки Євгенії Кулеби, яка зробила собі ім’я у соцмережах на захисті скверу Небесної Сотні. На його місці вона хоче спорудити… кафе

У департаменті архітектури Київської міськдержадміністрації (поки неофіційно) опрацьовується питання спорудження кафе на вулиці Михайлівській, 24-26. Тобто, саме у сквері Небесної Сотні. Нагадаємо: це невеликий клаптик столичної землі неподалік Михайлівського Золотоверхого Собору, також відомий муралом, на якому зображений Сергій Нігоян – перший герой Майдану, загиблий від рук прислужників злочинного режиму Януковича.

Тепер перед чиновниками головархітектури постало досить складне завдання: як обґрунтувати перед громадою спорудження у цьому місці закладу для розваг. Євгенія Кулеба, писана активістка, давно планувала реалізувати тут саме бізнес-ідею -  будівництво кафе для іноземних туристів біля будинку, де сама проживає. Затишний дворик поблизу Михайлівської площі, кращої місцини годі й шукати.

Про свою ідею вона повідомила у соцмережі, назвавши проект «феєричним». Кафе Європа. Саме так гучно Кулеба хоче назвати генделик у серці столиці.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152981094374229&set=a.133918484228.93921.729559228&type=3&theater

Куди ж поділася її безкомпромісна боротьба за сквер Небесної Сотні? Насправді, ця пані жодної ідеї з ушанування пам’яті Героїв Небесної Сотні і не висловлювала. Складається враження, що назва «Небесна Сотня» була для неї лише ширмою. Потрібен був час, аби подолати перешкоди на шляху до реалізації «феєричного» проекту: знайти кошти і переконати владу, що сквер без кафе – не сквер.

Кулеба підрахувала, що загальний бюджет створення кафе складає 53000 євро. Але їй не вистачає 35750 євро. У пошуках спонсора авантюристка розмістила свій проект на інтернет-порталі Advocate Europe, який допомагає приватним особам знаходити початкове фінансування бізнес-ідей. Звісно, про моральний бік реалізації своєї ідеї панянка не повідомляла. Як кажуть, нічого особистого, лише бізнес.

https://advocate-europe.eu/en/idea-space#!/r/advocate-europe/2016/proposal_0000273/

Друга перешкода, як не дивно, була подолана завдяки Президенту та Київраді. Саме їх, за іронією долі, Євгенія Кулеба постійно критикувала. На державному рівні ухвалили рішення про спорудження меморіалу з ушанування Героїв Небесної Сотні на однойменній Алеї. На виконання цього доручення Президента Київрадою нещодавно виділено земельну ділянку. То ж питання визначення місця вшанування Героїв Революції Гідності вирішено, і це не буде територія біля будинків 24-26 на вул. Михайлівській. Тобто, фактично, руки у Кулеби нині розв’язані. І все залежить від того, чи дозволить міська влада розміщувати розважальний заклад у сквері Небесної Сотні.

Судячи з усього, хитра пані може розраховувати на позитивне вирішення. Адже не дарма вона товаришує з колишнім в.о. архітектора Києва Анною Бондар і заступником Кличка Володимиром Бондаренко. До речі, по обох персонажах Національна поліція порушила кримінальні провадження за фактами подачі документів з ознаками підробки. Бездипломного Бондаренка КМДА начебто вже відсторонила, але хіба «рішали» залишаються довго без діла. https://ukranews.com/news/419249-bondar-podala-lypovye-dokumenty-na-konkurs-glavnogo-arkhytektora-kyeva    та    https://www.radiosvoboda.org/a/news/28480978.html        

  Тому єдине, що нині може зупинити наміри пані Кулеби – активність киян. Бо із совістю і в неї, і в багатьох чиновників якось не склалося…

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"