Детали Кудрявцев через фейкові конкурси ставить керувати ДАБІ свою людину, – ЗМІ

2019-11-01 14:34

Конкурс на голову Державної архітектурно-будівної інспекції проходить з численними порушеннями, що дозволить екс-очільникові цього відомства Олексію Кудрявцеву зберегти над ним повний контроль. Про це повідомляє  https://antikor.com.ua/articles/338323-jak_urjad_tehnokrativ_golovu_dabi_obiraje

«Прем’єр-міністр Олексій Гончарук обіцяє прозорі та відкриті конкурси та навіть запровадив онлайн-подачу документів для участі в доборі кадрів на держслужбу. Як вона працює – це окрема історія. А зараз про один з найцікавіших конкурсів на голову одного з найбільш корумпованих центральних органів виконавчої влади – Держархбудінспекції України. Цікавим є той факт, що основні кандидати – це колишні підлеглі екс-голови ДАБІ Олексія Кудрявцева, який завдяки Гончаруку повернув собі прямий вплив та керівництво над цим відомством», – пише видання.

Зазначимо, що, відповідно до умов конкурсу, передбачено проведення перевірки рівня володіння кандидатами іноземною мовою – як передумови подальшого допуску до участі в самому конкурсі, що вже пройшов.

«З відеотрансляції видно, що в. о. голови ДАБІ Строкач О. С. та директор Департаменту нормативно-правового забезпечення ДАБІ Шевченко С. В. перебувають на тестуванні разом з двома іншими «технічними кандидатами», розміщеними під час проведення по ліву сторону від кожного з основних учасників. З відеозапису чітко прослідковується, що ці «технічні кандидати» швидко вирішують тестові завдання, а Строкач О. С. та Шевченко С. В. їх читають та переписують в надані їм бланки, видаючи за рівень власних знань іноземної мови», – сказано в статті.

За даними ЗМІ, на такий крок команда Кудрявцева пішла тому, що реальний рівень знання іноземної мови у Строкача в результаті перевірки виявився наднизьким – успішно скласти іспит він шансів не мав.

«З тестуванням на знання законодавства посадовці ДАБІ вирішили перестрахуватися ще цікавіше, зважаючи на можливість використання результатів попередніх тестів. Все що їм було треба, це організувати свій конкурс, що й було зроблено. За відсутності онлайн трансляції та недопуску ЗМІ вони мали реальну можливість для отримання переваг при проходженні тестування. Так, 16.10.2019 під час проведення конкурсу на зайняття посади директора Департаменту ДАБІ у Дніпропетровській області, вказаними особами отримано максимальну кількість балів за результатами тестування рівня знань законодавства – по 40 балів. А конкурс визнано таким, що не відбувся у зв’язку з невизначенням особи для проведення співбесіди з керівником Інспекції», – зазначається в матеріалі.

Виходячи з цього, журналісти приходять до невтішних висновків: вочевидь, нічого нового від «нового» голови ДАБІ не варто й чекати.

«А головне, це «все чесно та прозоро». Багаторічний очільник Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев буде заступником міністра –куратором ДАБІ, а його колишній підлеглий  головою ДАБІ. Це просто вищий рівень боротьби з корупцією та нове дно», – констатується в статті.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"