Мир Трансляція унікальності

2013-09-15 01:13

Форум видавців у Львові являє собою одну з наймасштабніших культурних подій в Україні. Вже двадцять років поспіль він є ефективним засобом комунікації для українських і зарубіжних митців усіх спеціалізацій і жанрів — від письменників і художників до кінематографістів та акторів.

Форум – це соціальне явище, яке засвідчує належність сучасної української культури до європейського гуманітарного простору. Факт цієї належності має місце всупереч обмеженим фінансовим можливостям для підтримки української культури, зокрема книговидавництва, з боку держави та меценатів, стійкому попиту на малоінтелектуальний «культурний продукт» широкого загалу українського населення, зокрема і тих, хто належить до так званої провідної суспільної верстви.

Новою обставиною проведення цьогорічного ювілейного Форуму є те, що вперше до його офіційних партнерів та, водночас, почесних гостей належить... ціла країна — Польща. Для цієї держави, що вже є членом ЄС, співпраця з Україною має стратегічне значення. Польща бере на себе роль «гіда» України у складній системі суспільних взаємин сучасної Європи — від проблем безпеки та економіки до соціально-гуманітарних питань.

Відвідання Форуму є питанням престижу для вітчизняних політиків, підприємців та громадських діячів. На час його проведення концентрація «телевізійних облич» на вулицях Львова є співставною з їхньою кількістю у віп-залі Бориспільського аеропорту на початку курортного сезону.

Найголовніше, ж, що Форум, як явище сучасної української культури «транслює» — поширює унікальність Львова на всю Україну та далеко за її межі.

Еще новости в разделе "Мир"