Политика Віктора Пшонку затримала італійська поліція

2014-03-31 11:15

Колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонку заарештували в Італії. Про це повідомляє інтернет-видання Cesar.net з посиланням на італійську поліцію.

Про місцезнаходження екс-генпрокурора стало відомо від українки, яка працює покоївкою в маєтку Прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі, що знаходиться у передмісті Риму.

“Тривалий час сусідня вілла пустувала, і на ній не було нікого, окрім охорони, – приводить видання свідчення жінки. – І охоронці якісь дивні були: розмовляти не хотіли, до себе не пускали, а на формі в них великими буквами було написано “AQUILA” [з італ. "беркут" - ред.]. Але останнім часом я почала помічати, як по території маєтку прогулюється якийсь товстенький сивочолий мужчина. Щовечора він виходив на балкон, одягнений у білу рясу з червоним плащем через плече і лавровим вінком на голові, підіймав праву руку доверху і ніби промову оголошував. Також я помітила жінку, пишногруду блондинку, схожу на Скарлетт Йоханссон пенсійного віку. Спочатку я думала, що це якісь сектанти, але ретельно придивившись впізнала в них Віктора Пшонку і його дружину. Тоді я й викликала поліцію.”

За свідченням італійських полісменів, Віктор Пшонка чинив неабиякий спротив при арешті. Поліцейського, що зачитав постанову про арешт, він обізвав “Брутом”, а хлопців, що вели екс-генпрокурора під арешт, він настирливо просив “не переходити Рубікон”. Та пізніше Пшонка все ж втихомирився зі словами “Ну що ж, жереб кинуто…”

Наразі вирішується питання екстрадиції Віктора Пшонки до України.

Нагадаємо, Віктора Пшонку оголошено в міжнародний розшук. Його підозрюють в особливо тяжких злочинах проти народу України.

Еще новости в разделе "Политика"