ВОЙНА В Украине Директора «Укрсоцбуду» звинуватили у розкраданні коштів дитячого садка в Ірпені

2016-05-30 18:15

 

Директора ТОВ «Укрсоцбуд» (дочірнє підприємство Укрсоцбанку) Володимира Кривого звинуватили у розкраданні коштів, виділених на будівництво дитячого садка в місті Ірпінь Київської області. Наразі мешканці Ірпеня збирають підписи під зверненням до правоохоронних органів, які просять перевірити, куди поділися кошти вкладників «Укрсоцбанку» та інвесторів будівництва, що мали бути спрямовані на спорудження дитячого садочка.

У 2006 році Національний аграрний університет отримав в оренду від Ірпінської міської ради земельну ділянку в Ірпені площею 5 га. Після отримання ділянки університет підписав з ТОВ «Укрсоцбуд» договір про суборенду земельної ділянки.

«Укрсоцбуд» взяв на себе зобов’язання збудувати на цій земельній ділянці житлові будинки та дитячий садочок. У період з 2007 року по 2015 рік ТОВ «Уксоцбуд» на даній земельній ділянці збудував чотири житлові будинки, проте дитсадок так і не побудував.

Враховуючи безвідповідальність ТОВ «Укрсоцбуд», 17 грудня 2015 року Національний університет біоресурсів і природокористування України (правонаступник Національного аграрного університету) направив до Ірпінської міської ради офіційного листа щодо розірвання договору оренди. Рішенням Ірпінської міської ради було припинено дію даного договору.

Фактично, ТОВ «Укрсоцбуд» і не планувало будівництво дитячого садка, ставлячи за мету лише отримання прибутку від продажу квартир у житловому комплексі. Хоча, мешканці комплексу купували житло в ТОВ «Укрсоцбуд» з розрахунку, що біля їхніх будинків буде новий дитячий садок.

Директор ТОВ «Укрсоцбуд» Володимир Кривий запевняв інвесторів будівництва, що на спорудження дитсадка буде спрямовано інвестиційні кошти вкладників Укрсоцбанку, проте ці кошти так і не були використані з цільовим призначенням та могли бути виведені з ТОВ «Укрсоцбуд» на рахунки компаній, близьких до Володимира Кривого.

В результаті громада Ірпеня втратила можливість вчасного будівництва дитячого садочка, а мешканці житлового комплексу змушені возити своїх дітей в інші дитсадки міста.

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"