Інший бік корупційної медалі Ольга Лень

2015-05-21 11:36 18433

В.о. начальника ДАІ Єршов пішов у відставку. Після скандалу з авто це правильно. Але для повноти картини і розриву шаблону: 20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Єршов Олександр Олександрович нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

На початку травня 2014 року загін офіцерів міліції знищив засідку терористів: полковник Олександр Єршов, майор Олександр Малихін, капітан Михайло Зленко.
Думаю, це не одинокий випадок в МВС і МО коли сміливий офіцер і людина, що живе на невідомо які статки, - одна і та ж людина.
І причина, загалом, всім зрозуміла, бо на які ж статки міг жити сміливий офіцер останні 20-ть років, як не на сумнівні.
Ми не зрушимо з місця, якщо не подолаємо корупцію. Але ми будемо в дупі і зруйнуємо країну, якщо будемо й далі сором'язливо обходити увагою той простий факт, що не може здібний спеціаліст жити на середню чи нижче середньої зарплату. І не треба розказувати, що як не подобається, то хай би йшов бізнесом займатися. Хтось має талант робити бізнес, хтось - ловити злочинців, захищати країну і здійснювати державне управління. Країни не може існувати без такого різномаїття талантів. І відрижка "совка" думати, що держслужба в усіх її проявах має годуватися підножним кормом.
Поряд з контролем видатків держслужбовців треба негайно шукати можливості для встановлення їм відповідної до заслуг винагороди. Волонтерське управління країної ще може бути якось протягом року-двох, але не мислиме, як система. Обмеження на зарплати дежслужбовців вже зараз призводить з одного боку до того, що достойні люди уникають держслужби, а з іншого є причиною, чому держслужба запекло опирається будь-яким змінам - іншого ж джерела, крім сумнівного у працівників там просто не існує.

Еще блоги