Политика Юрій Шухевич закликав підтримати Правий сектор

2014-02-17 14:38

Юрій Шухевич виступив на мітингу зі сцени Львівського Євромайдану. Виступу Шухевича передували промови народних депутатів від партії ВО Свобода Едуарда Леонова та Ірини Фаріон. Син провідника українського народу, Романа Шухевича – засудив зі сцени Майдану дії опозиції та закликав людей підтримати обєднання громадських організацій «Правий сектор».

Ложка дьогтю до бочки сказаного “опозіціонерами” меду від пана Юрія Шухевича. Революція – це Майдан, але без політиків. Тепер на Майдані стоять ще й досі люди з надією, яку їм обіцяли у передумові переговорів: реабілітація всіх репресованих і покарання винних у побитті, в катуванні, вбивстві мирних протестувальників.

То була передумова до переговорів. Ми що побачили? Переговори, але без Майдану! Без тих, які простояли три місяці, а не їздили по Європах! Тих, хто, власне, виставив ті умови, в той час, як ці навіть не погодилися представників Майдану вкючити в переговорну групу. Бо що таке опозиція? Опозиція і панівна партія – разом вони є влада. І влада між собою домовилася, заговорила Народні ради. І потихеньку здали ці адміністрації, навіть, де вони вже були захоплені повністю. Під тиском так званих Народних рад, які були, в дійсності, далеко не народними. Там були депутати, але народу там не було.

Але чи можемо ми повірити Януковичу? Чи можемо ми повірити тій владі? Ні, і ще раз ні. Вже не раз вони обдурювали нас. Сьогодні генеральний прокурор говорить про 325 в’язнів, депутати від опозиції озвучували цифри 1500, а то і 2500. А ми ще не знаємо, скільки ув’язнено – ув’язнення продовжуються, але активістам тепер інкрімінують “хуліганство”, і вони не попадають під ніякі амністії.

Заради того, щоб розчарувати Майдан, щоб розвести його, посіяти зневіру, демо-ліберальній опозиції треба назвати провокаторами тих, які, власне, гинули. Які підставляли своє чоло під кулі. І тепер вони задоволені, що зможуть рапортувати там, що вони забрали тих “провокаторів” забрали з Грушевського, з КМДА, а ще й в додатку в Галичині поздавали. Для чого? Для того, щоби домовитись. Щоби їм повернути ту чи іншу Конституцію.

А я хочу їх спитати, панів депутатів: а при минулій Конституції ви не так же само крали і грабували Україну, як при цій? Так само! Якщо ви повернете якусь там Конституцію, що – будуть в нас праведні суди? Що – ДАЇшники не будуть вимагати від водіїв хабарів? Урядовці не будуть вимагати хабарів? Податкова не буде нищити, тиснути підприємців? Нічого подібного, все було і буде. Але вони домовляться. Вони відновлять Конституцію і покладуть вам на стіл. І скажуть, які вони герої! От і весь героїзм…

Це є опортунізм, це є розкол отого Майдану. Розчарування, стрімління його розігнати. Якщо б тут стояли ті хлопці й дівчата, які з радістю кричали “Революція!”, і яких я вітав з цим, то можете бути певні – вони би сказали інші слова тут на честь тої нашої славної опозиції.

Я заявляю і оголошую, що тут, на вулиці Коперника 6/7 проводиться запис до силового крила Правого Сектору. Отих, що під червоно-чорними прапорами вмирали на барикадах. Які дійсно хочуть і готові не говорити, говорити і заговорювати всі віча, всі майдани, весь народ – а які готові боротися. Тому закликаю всіх небайдужих взятися, рішитися і, хто хоче – записатися. Повірте, Україну вони не здадуть. Я впевнений в цьому.

Слава Україні!

Слава Нації!

По материалам http://una-unso.in.ua

Еще новости в разделе "Политика"