ВОЙНА В Украине 13 листопада у Національній опері - Людмила Монастирська

2015-11-09 16:08

У п'ятницю, 13 листопада, у Національній опері України в партії Амелі («Бал-маскарад» Дж. Верді) шанувальники класичного вокалу почують зірку світової оперної сцени, гордість Національної опери України Людмилу Монастирську.
Разом з нею у партії Ренато дебютуватиме молодий талановитий баритон Ігор Євдокименко. Партію Рікардо виконає Андрій Романенко.

Незважаючи на щільний та напружений графік виступів, заслужена артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, номінантка світової премії «The International Opera Awards – 2015» Людмила Монастирська завжди знаходить час і сили для українських прихильників. Співачка визнає: «Мій рідний театр – це Національна опера України. Тут я завжди співаю із величезним задоволенням!»

Як і у інших оперних зірок такого рангу, творчий графік Людмили Монастирської розписаний до 2020 року. ЇЇ виступів з нетерпінням чекають поціновувачі оперного мистецтва в Мілані («Ла Скала»), Лондоні («Royal Opera House»), Нью-Йорку («Метрополітен Опера») та ін. І тим не менш минулого сезону прихильники творчості співачки мали нагоду слухати її на рідній сцені в операх «Аїда», «Макбет», «Турандот», «Бал-маскарад», а також в Гала-концерті.
Критики вважають співачку «Королевою нюансу», а точніше «Королевою піаніссімо» і стверджують, що Л. Монастирська входить до десятки найкращих співачок планети, а в «Метрополітен Опера» назвали Людмилу Монастирську кращою Аїдою за останні 50 років.

«Те, що Людмила Монастирська нині входить до рейтингу найкращих оперних співачок світу, це безперечно, – розповів головний режисер Національної опери України Анатолій Солов`яненко. - Ми пишаємося тим, що вона працює в штаті Національної опери. Людмила з величезною повагою ставиться до українського глядача. Ми знаємо чимало вітчизняних оперних співаків, які роблять успішну кар`єру за кордоном. Але, по приїзді в Київ, вони зазвичай налаштовані себе поберегти: побути в родині, а не виступати на сцені. Людмила Монастирська, навпаки, приїздить з великим бажанням подарувати свій талант співвітчизникам».

От і зараз у п'ятницю 13 листопада на сцені Національної опери України відбудеться непересічна подія – Людмила Монастирська в ролі Амелі в опері «Бал-маскарад» Дж.Верді.
Між виступами в «Хьюстон Гранд Опера» (Хьюстон, США) і «Метрополітен Опера» (Нью-Йорк, США) Людмила Монастирська спеціально прилетить до Києва, щоб заспівати на рідній сцені!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Людмила Монастирська

Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка (2014 р.).

Лауреат Міжнародного музичного конкурсу ім. М. Лисенка (Україна 1997, І премія, Гран-прі).

Закінчила Національну музичну академію ім. П. Чайковського (клас нар. арт. України Діани Петриненко, 2000 р).

1998-2001 рр. та з 2009 р. – солістка Національної опери України.

Партії: Наталка («Наталка Полтавка» М. Лисенка), Ліза, Татьяна, Іоланта («Пікова дама», «Євгеній Онєгін», «Іоланта» П. Чайковського), Цариця, Мілітріса («Ніч перед Різдвом», «Казка про царя Салтана» М. Римського-Корсакова) Аїда, Леді Макбет, Амелія, Абігаїла, Одабелла («Аїда», «Макбет», «Бал-маскарад», «Набукко», «Аттіла» Дж. Верді), Сантуцца («Сільська честь» П. Масканьї), Тоска, Турандот в однойменних операх Дж. Пуччіні, Недда («Паяци» Р. Леонкавалло), Джоконда в однойменній опері А. Понкіеллі, Мікаела («Кармен» Ж. Бізе), Донна Хімена («Сід» Ж. Массне) партія сопрано («Реквієм» Дж. Верді) та інші.

Сьогодні зарубіжна критика називає співачку новою зіркою світового вокалу, наступницею традицій С. Крушельницької, М. Каллас, М. Кабальє, пророкуючи їй блискуче майбутнє, про що засвідчують численні контракти з найпрестижнішими театрами світу, серед яких «Ла Скала», «Метрополітен Опера», «Ковент Гарден» та інші.

Співала на оперних сценах Німеччини, Іспанії, Італії, Норвегії, Великої Британії, Голландії, Чилі, Росії. Працювала з такими видатними диригентами як Антоніо Паппано, Фабіо Луїзі та ін.

Співала разом з Пласідо Домінго, Дмітрієм Хворостовским, Ольгою Бородіною, Роберто Аланья, Йонасом Кауфманом, Саймоном Кінлісайтом та ін.

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"