ВОЙНА В Украине 15 листопада У Києві концерт CLASSIC FOR PEACE за участю композитора і диригента ДІРКА БРОССЕ

2015-11-03 15:13

Національне свято День Короля, або День королівської сім'ї відзначається в Бельгії з 1866 року саме 15 листопада. Свято було засновано другим за рахунком бельгійським королем Леопольдом II. Урочистості проводяться на честь святого Альберта, який вважається покровителем королівської сім'ї. Цей день символізує єдність бельгійської нації в її політичному, культурному і мовному різноманітті.

В Україні з таким розмахом цей день, як символ міжкультурного порозуміння людей різних націй і народів, сприяння поширенню миру і взаємної доброзичливості, зміцнення дружби – святкуватиметься вперше.

Символічно, що саме з нагоди цього Дня за диригентський пульт стане яскравий, багатогранний і популярний в десятках країн світу бельгійський диригент і композитор Дірк Броссе. Відвідати концерт CLASSIC FOR PEACE збираються перші особи України, Посол Бельгії в Україні, депутатські групи Верховної Ради, делегації різних рівнів з Королівства Бельгії та Європарламенту, представники україно-бельгійського бізнесу.

CLASSIC FOR PEACE – надсучасний, актуальний проект нової міжнаціональної мови. Не випадково в його програмі прозвучить Millennium Overture, написана Дірком Броссе на замовлення Білла Гейтса для корпорації MICROSOFT.

В програмі прозвучать: Увертюра "Філадельфія", Концерт для віолончелі …для Ізабель, «In Motu», «Перший цикл хайку» Херман Ван Ромпей/Дірк Броссе, "Для невідомого солдата" ,"Pace".

Затребуваний композитор, мюзикли якого йдуть у театрах цілого світу, Дірк Броссе диригував всіма провідними бельгійськими оркестрами, серед яких: Брюссельський філармонічний оркестр, Королівський фламандський філармонічний оркестр, оркестр Фламандської опери та Національний оркестр Бельгії. Його диригентський досвід за межами рідної Бельгії включає співпрацю з кращими симфонічним оркестрами світу. І ось вперше – з Молодіжним академічним симфонічним оркестром «INSO-Львів», художнім керівником якого є славетний український композитор Мирослав СКОРИК. На сьогодні він є музичним директором і головним диригентом Світового концертного туру «Зоряні війни» STAR WARS. Музичним директором Камерного оркестру Філадельфії, музичним директором Кінофестивалю в Генті.

Він співпрацював з музикантами першої світової величини, такими як: Джуліан Ллойд Веббер, Жозе Ван Дам, Філіп Вебб, Барбара Хендрікс, Кларон МакФадден, Хулія Мігенес, Дерек Лі Рейджин, Сабін Мейер, Даніель Блюменталь, Сальваторе Аккардо та в більш широкому мистецькому світі з Юсон Н'Дур, Шінед О’Коннор, Еммою Томпсон, Кеннетом Браною, Джоном Вільямсом, Тутсом Тільмансом, Хансом Ціммером, Ельмером Бернштайном, Ренді Кроуфордом, Лізою Жерар, Мелом Бруксом, Морейн, Віктор Лазло, Моріс Жарр…

Цей концерт впише Україну у світовий мистецький контекст. CLASSIC FOR PEACE в Україні - Посол доброї, МИРНОЇ волі нашої країни. CLASSIC FOR PEACE – демонстрація вибору європейського, мультикультурного шляху України.

Квитки у касах театру та на сайті: opera.com.ua

Довідки та замовлення квитків: 235-26-06, 234-03-06

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"