ВОЙНА В Украине На сцену Національної опери вийде один з найвідоміших басів сучасності – Євген Орлов

2015-11-26 12:59

4 грудня 2015 року на сцену Національної опери вийде один з найвідоміших басів сучасності – Євген Орлов. Співак виконає партію іспанського короля Філіпа II в опері «Дон Карлос» (Дж. Верді), а українські прихильники опери матимуть унікальну нагоду почути чудовий акторський ансамбль, оскільки саме ця опера Верді вимагає виняткового складу виконавців і тому вкрай рідко вона з’являється в репертуарі театрів.

Зараз Євгена Орлова охоче запрошують до себе найвідоміші театри світу: The Metropolitan Opera (Нью-Йорк), Gran Teatre del Liceu (Барселона), L'Opéra de Montréal (Монреаль), Ópera de Bilbao (Більбао), Deutsche Oper Berlin (Берлін), Oper Klosterneuburg (Клостернойбург) та ін.

Незважаючи на молодий вік, співак встиг завоювати серця шанувальників оперного мистецтва завдяки своєму величному, шляхетному басу. У його виконанні звучала і арія «Містера Ікс» з оперети «Принцеса цирку» Імре Кальмана, і арія Базиліо з опери «Севільський цирульник» Россіні Джакомо. Він став володарем Гран-прі IX міжнародного фестивалю «С. Рахманінов і українська культура», здобув другу премію на одному з найпрестижніших вокальних конкурсів - міжнародному конкурсі оперних співаків "Опералія", засновником і головним художнім керівником якого є Пласідо Домінго.

Приїзд Євгена Орлова до Києва здійснюється в рамках масштабного проекту Національної опери «Українські оперні зірки у світі». Мета цього проекту полягає в тому, щоб показати найвидатніших вітчизняних виконавців, які є активними учасниками світової музично-театральної сцени, не в традиційних гала-концертах, а в межах повноцінних оперних вистав – стихії, яка розкриває обдарування вокалістів якнайповніше.

Під час цього візиту до Києва співак окрім партії Філіпа II («Дон Карлос» Дж. Верді) виконає партію Рамфіса в опері «Аїда»» Дж. Верді (9 грудня). А ще шанувальники оперного мистецтва на головній оперній сцені країни почують неперевершений по своїй величавості та благородству бас Євгена в опері «Іоланта» П.Чайковського (20 грудня), де Євген Орлов виконає партію Короля Рене, а партію Іоланти співатиме Ольга Микитенко!

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"