"Рамштайн - 3" - це однозначно крок вперед, крок до перемоги України Вадим Трюхан

2022-06-15 14:00 2331

"Рамштайн - 3" - це однозначно крок вперед.

Із позитивів:

1) Плюс три країни - Грузія, Молдова і Еквадор. Тепер разом 50, кругла цифра. Проте є сподівання, що на четвертій зустрічі учасників буде більше.

2) Черговий 1 млрд від США на черговий пакет допомоги і запевнення Глави Пентагону Остіна і Начальника об"єднаних штабів Міллі про те, що США "працюють синхронно з Україною над тим, щоб задовольнити всі її потреби в зброї".

3) Міністерка оборони ФРН оголосила про надання перших трьох РСЗВ "МАРС". Будем сподіватися, що це лиш "проба пера", і далі буде.

4) Декілька інших учасників, зокрема Польща, Канада і Нідерланди, оголосили про надання чергових пакетів воєнної допомоги, в тому числі йдеться про артилерійські системи, а Словаччина - про надання бойових вертольотів.

Із негативів.

1) Про військові літаки і морські кораблі не йшлося. Поки що.

2) Про воєнні конвої в Чорному морі для охорони караванів з українським зерном ні слова.

3) Кількість одиниць важкої техніки далека від очікуваної в Україні напередодні Брюссельської зустрічі КГОУ.

Проте голову попелом не посипаєм. Рух вперед все таки є, і він суттєвий. Наступна реперна точка - саміт НАТО в Мадриді, і до нього всього лиш два тижня. Складається враження, що наші західні партнери залишили ключові рішення щодо по-справжньому широкомасштабної воєнної допомоги Україні саме для цього івенту.

А ще є відчуття, що багато про що учасники зустрічі вирішили публічно не оголошувати. І правильно. Адже російські нацисти відслідковують все.

Джерело:ФБ

Еще блоги