Мир Канада не має бажання приймати українських біженців

2014-04-08 19:10

Серед українських громадян, які прибувають у Канаду за тимчасовими візами висока частка подачі заяв на отримання статусу біженця. Про це повідомив Міністр імміграції Канади Кріс Алекзандер під час зустрічі із представниками української діаспори у Канаді.

Він розповів, що Канада розглядає потенційні можливості допомоги біженцям, якщо така потреба виникне. В той же час він зауважив, що очевидно первинним місцем прийому біженців у випадку масштабного військового конфлікту будуть все ж таки європейські країни, передає «Український Ванкувер».

На питання, чи Канада планує ослаблення візового режиму з Україною у світлі останніх подій, пан міністр відмітив, що це залежить в першу чергу від України.

«Канада приймає рішення на основі попереднього досвіду роботи з українськими іммігрантами, — сказав пан Алекзандер. — Так остання “п’ятирічка” Януковича значно охолодила стосунки Канади з Україною, в тому числі у питаннях візового режиму. Тому новому уряду України потрібно буде зробити багато реальних кроків, щоб відчути імміграційне “потепління”».

Також, за його словами,  Канада стурбована можливим зловживанням своєю гостинністю з боку організованих злочинних угруповань, торгівців людьми та ін.

«Канада постійно тримає двері відкритими для українців, бажаючих переселитись в Канаду за існуючими офіційними  імміграційними програмами, проте уся процедура повинна бути дотримана, як і завжди», – зауважив міністр.

На запитання чи Канада розглядає можливості збільшення квот для програм обміну та стажувань для української молоді та студентства, Кріс Алекзандер відповів, що вони підтримують такі ініціативи, але Канада зацікавлена в тому, щоб талановита молодь поверталась і розбудовувала нову Україну, а не залишалась в Канаді, що як правило трапляється з учасниками програм стажування.

Нагадаємо, про готовність Канади приймати політичних біженців міністр Кріс Алекзандер заявляв ще під час подій Євромайдану.

Еще новости в разделе "Мир"