Детали видео На злодієві і шапка горить

2019-08-12 17:45

 

17 липня, Перебуваючи з робочим візитом на Харківщині, Володимир Зеленський облетів гелікоптером ліси навколо міста та побачив масштаби вирубок. У той же день, до президента звернувся один з керівників місцевих лісових господарств з проханням допомогти йому побороти проблему незаконних вирубк. Звинуватив у незаконних рубках, директор лісництва свого колегу по області.

Однак, як нам стало відомо – заявник не лише збрехав президенту, а й приховав від нього багато фактів власного протизаконного заробітку.

Директор Жовтневого лісгоспу в Харківській області Руслан Чагаровський, вже 5 років на посаді і за час своєї роботи встиг чимало.

По перше – на роботі він був присутній менш ніж половину часу. Переважно він перебував, або на лікарняному, або у дикреті. Хоча зарплату продовжував отримувати в повному обсязі.

І це не єдина і можливо найменша з його провин. Пан Чагаровський влаштував на державному підприємстві цілий калейдоскоп схем. Найперше, що кидається в очі – величезний кар’єр з видобутку піску, на тому місці де колись був ліс. За офіційними документами – кар’єру не існує.

До отримання посади директора державного підприємства, пан Чагаровський працював у комерційній структурі, яка спеціалізується на обладнанні для лісової галузі. Отримавши державну посаду, він взявся закуповувати техніку в цієї компанії за завищеними цінами. Ба більше, згодом він закуплену техніку здавав в оренду за безцінь, аби в орендарів замовити послуги з використанням своєї ж техніки. Тоб то витискав з бюджету ліс госпу по максимуму.

Окрім цього, на ввіреній йому території, Руслан Чагаровський створив пляжний розважальний комплекс, який за гривню здавав в оренду своєму куму. До того ж на його кума оформили договір про надання послуг з прибирання і вивозу сміття. Однак замість цього, фірма встановила шлакбаум на в’їзді в ліс та брала з людей гроші за проїзд.

До речі кумом пана Чагаровського є прокурор Харківської області Яковлев. Саме тому, а ще за допомогою голови Харківської обл ради Раїни, Чагаровському й вдавалось оминути звільнення. Адже керівництво Держлісагенства не може одноосібно звільнити директора обласного лісгоспу, на це треба згода обл адміністрації, з якою Чагаровський і вів свій бізнес.

І тільки тоді, коли держлісагенство звернулося за вирішенням проблеми до Кабінету міністрів, Чагаровський зрозумів – покровителі в області йому вже не допоможуть. І вирішив, що кращий захист це – напад. Тому відразу написав кілька заяв про незаконні рубки в поліцію і звернувся з промовою до президента.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"