ВОЙНА В Украине документ З 14 грудня в Україні вводяться нові правила реєстрації автомобілів – що саме і для кого зміниться

2022-12-13 11:33

Від 14 грудня набувають чинності відразу дві постанови Кабінету міністрів України №1019 та №1299, які вносять зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Що саме зміниться в алгоритмі реєстрації та перереєстрації транспортного засобу розповів заступник начальника Головного сервісного центру МВС Володимир Баранець на брифінгу в державному інформаційному агентстві «Укрінформ».

«Перша зміна стосується експертного дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС. Виокремлення не означає скасування. Тепер його треба проходити до того, як звертатись за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу», — розповів Володимир Баранець.

Крім зручності пов’язаної з екстериторіальністю таке виокремлення ще й дозволяє у майбутньому проводити реєстраційні дії з транспортними засобами онлайн за допомогою двох смартфонів чи комп’ютерів — власника та покупця.

Що ще зміниться:

  • Експертиза авто виводиться в окрему процедуру.
  • Зареєструвати авто можна буде онлайн, без відвідування сервісних центрів.
  • Можна буде обмежитися отриманням тільки електронного техпаспорту та прав.

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"