ВОЙНА В Украине Для чего на самом деле враг вывел в Черное море фрегаты с ракетами "Калибр"

2023-10-24 12:27

Для виведення в Чорне море фрегатів рашистів з ракетами типу "Калібр" може бути кілька підстав.

Як звичайне брязкання зброєю, яке полюбляють у Кремлі, так і справжня загроза у зв'язку з їх реальним пуском та обстрілом України. Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк.

"За нашим офіційним зведенням, зафіксовано виведення двох фрегатів ракетоносіїв. Це 16 ракет типу "Калібр" можуть бути готовими до застосування. Розгорнуто корабельне угрупування зараз до восьми одиниць", - розповіла воеа

За словами Гуменюк, одна з них - в Азовському морі, сім продовжують чергування і патрулювання в Чорному морі, але в тому самому умовно "безпековому" для себе районі, в якому вони тримаються останні декілька місяців.

"Те, що окупанти вивели на чергування надводні ракетоносії може бути бряцанням зброєю. Оскільки ворог намагається всіма силами тиснути на цивільне судноплавство і загрожувати на всіх напрямках", - каже Гуменюк.

Другий варіант, на думку Гуменюк, - це реальна загроза обстрілу.

"З іншого боку це може бути і дійсним підвищенням ракетної небезпеки. Оскільки довгий час не було ракетних ударів із застосуванням ракет морського базування і може бути використана така зброя", - припустила спікер.

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"