Детали “Стоп незаконний спирт!” - активісти оголосили війну тіньовому виробництву спирту

2016-12-15 20:11

 

Громадські активісти та працівники спиртової галузі оголосили про створення радикального громадського руху «Стоп незаконний спирт!» вчора, 14 грудня, під час п’ятитисячного профспілкового мітингу під стінами будівлі Кабінету Міністрів.

Учасники руху “Стоп незаконний спирт!” разом з представниками засобів масової інформації та правоохоронних органів блокуватимуть вивезення «чорного» спирту з підприємств та затримуватимуть людей, які цим займаються.

«На сьогоднішню секунду ми вже створили об’єднання громадських організацій «Стоп незаконний спирт». Ми утворимо громадські патрулі, які будуть відловлювати автомобілі з нелегальним спиртом. Покажемо нашій сліпій владі тіньовий бізнес спирту, який пожирає робочі місця, зарплати та пенсії працівників спиртової галузі!» – заявив зі сцени громадський лідер, депутат Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш.

«Міністр Кутовий повинен першим відреагувати на заклики громади і не чекати, поки збереться півмільйона людей. Ми не просимо допомоги, ми вимагаємо, щоб нам не заважали. Ми ні на крок не відступимо назад, і будемо до останнього захищати права, передбачені Конституцією України», – додав правозахисник, член робочої групи по відновленню роботи Підгайчівського МПД в ДП «Укрспирт» Петро Матейко.

Представник всеукраїнського громадського руху «Український дім» Ігор Громов зазначив, що створення цього руху дозволить зменшити тиск на профспілки, які намагаються протидіяти виробництву тіньового спирту.

«Сьогодні не черговий мітинг, коли ми вийшли, постояли з плакатами і розійшлися по домах. Сьогоднішній день - це старт всеукраїнського руху. Ми маємо розуміти, хто раніше керував профспілками – регіонали, які використовували бажання людей боротися за свої права. Зараз їх місце зайняли представники нинішньої влади, що намагаються поставити на чолі профспілок людей, які зливають спиртову галузь», - заявив Ігор Громов.

Членами руху «Стоп незаконний спирт!» стали представники профспілок спиртової галузі та громадські активісти. Доєднатися можуть всі небайдужі, всі хто хоче зупинити розграбовування держави через існуючі схеми виробництва тіньового спирту.

Нагадаємо, що спиртовою галуззю в «ручному» режимі керує міністр АПК Тарас Кутовий, який зберігає особистий контроль за мільярдними схемами виробництва і продажу «тіньового спирту». Підтвердженням тому є факт, що Кутовий з моменту свого призначення в квітні 2016 року, не ініціював прозорий конкурс на вакантну посаду директора ДП «Укрспирт» як того вимагає законодавство. Навпаки, за поданням Кутового «кулуарно», без прозорого конкурсу тимчасово виконуючим обов'язки керівника був призначений Олег Дрожжін, який нині знаходиться під слідством

Весь цей час діяльність “Укрспирту” супроводжують резонансні скандали, пов'язані з масовим виробництвом “тіньового спирту”. Нещодавно в Луцьку на виїздізі спиртзаводу СБУ затримала вантажівку з 18 тоннами контрафактного спирту.
Громадські активісти руху «Стоп незаконний спирт!» разом з колективами спиртзаводів заявили, що рішучими діями покладуть край вибудованій в «Укрспирті» та МінАПК кримінальній піраміді.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"