ВОЙНА В Украине документ Названа точная дата полного отключения аналогового телевидения в Украине

2017-06-23 11:14

В Нацкомиссии по госрегулированию связи и информатизации одобрили проект постановления Кабмина о продлении использования технологии аналогового эфирного телевидения до 30 июля 2018 года.

Об этом говорится на сайте НКРСИ.

"Предложенные изменения касаются вопросов продления до 30 июня 2018 года использование радиотехнологии Аналоговое телевещание в Украине", - сообщили в НКРСИ.

Підсумки засідання НКРЗІ від 20 червня 2017 року

13 суб’єктів господарювання включено до Реєстру операторів та провайдерів

До Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій на підставі заяв суб’єктів ринку включено:

- cім операторів: для технічного обслуговування та експлуатації власних телекомунікаційних мереж, надання послуг доступу до Інтернет, надання в користування каналів електрозв'язку з правом здійснення їх технічного обслуговування та експлуатації: Комунальне підприємство Кам`янської міської ради «ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ» у Дніпропетровській області; ТОВ «ПІВНІЧ ЛАЙН» у Рівненській, Волинській та Житомирській областях; ТОВ «СПІДНЕТ» у Одеській області та підприємець Моспан І.М. у м. Харків; Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» для надання послуг виклику служби екстреної медичної допомоги (швидкої медичної допомоги) за телефонним номером «103» у Львівській області; ТОВ «ТЕХНОЛОГІЇ ОНЛАЙН БІЗНЕСУ» для технічного обслуговування та експлуатації власних телекомунікаційних мереж, надання послуг доступу до Інтернет у Івано-Франківській та Закарпатській областях; ТОВ «ТК ТЕХНО-СЕРВІС» для технічного обслуговування та експлуатації власних телекомунікаційних мереж у с. Поляна Свалявського району Закарпатської області;

- шість провайдерів для надання послуг доступу до Інтернет: ТОВ «ІТ ЩИТ ПЛЮС» у Вінницькій області; підприємець Ємець Д.С. у Донецькій області; підприємець Височанський М.М. у м. Калуш та м. Долина Івано-Франківської області; підприємець Федоров Б.В. у Київській та Житомирській областях; підприємці Вальчевський І.М. та Кривко В.О. у м.м. Київ, Харків, Рівне, Одеса, Запоріжжя, Дніпро, Полтава, Суми, Чугуїв та смт Пісочин Харківської області,  м. Українка та м. Бровари Київської області,  м. Дергачі, с. Гракове, с. Циркуни, смт Малинівка, смт Слобожанське Харківської області.

Крім того, п’ять суб’єктів господарювання повідомили Комісію про зміну контактних даних, виду діяльності чи території здійснення діяльності для внесення відповідної інформації до Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій.

У зв‘язку з припиненням діяльності у сфері телекомунікацій за заявами суб’єктів господарювання з Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій виключені ТОВ «СТАР.НЕТ», ТОВ «Компанія «ВОЛЗ», підприємець Ліпей М.М. та підприємець Колеснік С.Ю. 

НКРЗІ видала ліцензії на здійснення видів діяльності у сфері телекомунікацій

Комісія видала п’ять ліцензій на здійснення виду діяльності у сфері телекомунікацій строком на 5 років:

- на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж:

ТОВ «Сіверське Телебачення»  на території м. Сіверськ Бахмутського району Донецької області; ТОВ «БАЗИССЕРВІС»  на території м. Київ; підприємцю Косцову В.В. на території с. Броска, с. Матроска, с. Саф'яни, с. Нова Некрасівка, с. Стара Некрасівка, с. Ларжанка, с. Утконосівка  Ізмаїльського району Одеської області;

- на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв'язку з ємністю мережі до 10 000 номерів з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку: ТОВ «Кварц» на території Львівської області та ТОВ «ЕМ АЙ АЙ ТІ» на території м. Київ.

Цим же рішенням продовжено строк дії чотирьох ліцензій:

- ПрАТ «Телеорганізація «Сервіс Сигнал»  - на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Львів, м. Сокаль, м. Жовква, м. Пустомити Львівської області з 22.10.2017 по 21.10.2022;

- підприємцю Богаченку В.В. - на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Хотин Чернівецької області з 22.10.2017 по 21.10.2022;

- ТОВ «ВЕЛТОН.ТЕЛЕКОМ» - на надання послуг фіксованого міжміського телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку на території м. Київ, Харківської, Донецької, Запорізької та Полтавської області з 19.10.2017 по 18.10.2022;

- ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» - на надання послуг місцевого телефонного зв’язку (крім відомчих об’єктів) у мережах подвійного призначення з правом створення власної мережі ємністю понад 1000 абонентських номерів на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області з 07.11.2017 по 06.11.2022. 

Комісія видала та переоформила ліцензій на користування РЧР України

На засіданні прийнято рішення видати ТОВ «Хатанет» строком на 5 років ліцензію на користування радіочастотним ресурсом для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів у Київській області.

У зв’язку зі зменшенням кількості регіонів ПрАТ «Київстар» переоформлено одну ліцензію для радіорелейного зв’язку терміном дії до 23.01.2018 у м. Київ та 11 областях України.

У зв’язку з перерозподілом радіочастотного ресурсу відповідно до пункту 6 частини першої статті 34 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» за спільними заявами ТОВ «ММДС-Чернівці»,ТОВ «ММДС-Україна» та ТОВ «Кейбл ТВ-фінанси» переоформлено 24 ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України для ряду регіонів та смуг (номіналів) радіочастот.

За заявою ПАТ «Укртелеком» анульовано ліцензію на користування радіочастотним ресурсом України для аналогового ультракороткохвильового радіотелефонного зв’язку (радіозв’язку фіксованої, рухомої сухопутної та морської радіослужб) на території Дніпропетровської області.

У зв’язку з невиконанням умов електромагнітної сумісності між радіоелектронним засобом (РЕЗ), що зазначений у Плані освоєння радіочастотного ресурсу України, з іншими РЕЗ, ТОВ «ТрансКом» відмовлено  у видачі ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Закарпатської області.

У зв’язку з раніше прийнятими рішеннями щодо видачі ліцензій на смуги радіочастот, що заявляються, ТОВ «Х-СІТУ» відмовлено  у видачі ліцензії на додаткову смугу радіочастот для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) на території Хмельницької області.

У зв’язку із невиконанням умов електромагнітної сумісності між радіоелектронним засобом (РЕЗ), що зазначений у частотному плані мережі РЕЗ, що заявляється, підприємцю Ліфанову О.В. відмовлено у видачі ліцензії на додаткову смугу радіочастот для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Житомирської області.

У зв’язку із тим, що ТОВ «Інтелектуальні комунікації» не підтвердив фінансову та технічну спроможність щодо впровадження нової радіотехнології, йому відмовлено у наданні згоди на дострокове впровадження нової радіотехнології «Міжнародний рухомий (мобільний) зв'язок IMT (рекомендація ITU-R.2012 LTE-Advanced) у смугах радіочастот, якими користується заявник згідно з ліцензією на користування радіочастотним ресурсом України. Крім того, ТОВ «Інтелектуальні комунікації» відмовлено у видачі ліцензії на надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку на всій території України, крім Миколаївської області, АР Крим та м. Севастополь у зв’язку із невідповідністю заявника та поданих документів вимогам пунктів  1.6, 1.7, 3,6 Ліцензійних умов здійснення діяльності у сфері телекомунікацій з надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв’язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку.

У зв’язку із анулюванням ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України ПрАТ «Укртехзв’язок» анульовано 14 дозволів на експлуатацію РЕЗ.

Окремим рішенням, на виконання постанови Окружного адміністративного суду м.Києва від 28.02.2017, Комісія внесла зміни до рішення НКРЗІ № 643 від 06.12.2016 щодо продовження ліцензії ТОВ «ЕС-ЛАЙН», виключивши положення: «Рішенням НКРЗІ від 12.07.2016 № 362, яке набрало чинності 22.07.2016, ліцензія анульована». 

53 нових типи РЕЗ та ВП можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування

З метою інформування юридичних і фізичних осіб, у тому числі користувачів радіочастотного ресурсу України, стосовно конкретних типів РЕЗ та ВП (продукції, до складу якої входять РЕЗ) з визначенням для них умов застосування (експлуатації) у заявлених виробниками (постачальниками) радіотехнологіях, до Реєстру РЕЗ та ВП, що можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування, внесено інформацію щодо 53 нових типів радіоелектронних засобів, а саме:

  • сім типів до розділу 1 (радіообладнання систем стільникового рухомого радіозв’язку);
  • 19 типів до розділу 9 (радіообладнання систем широкосмугового радіодоступу);
  • два типи до розділу 23 (радіообладнання безпроводових персональних звукових систем);
  • один тип до розділу 25 (радіообладнання короткого радіусу дії систем контролю безпеки руху дорожнього транспорту і трафіку);
  • 24 типи до розділу 27 (радіообладнання у складі комбінованої продукції для особистих, родинних, побутових і технологічних потреб).

Крім того, розглянувши заяви ТОВ «IФМ-Електронік» та ТОВ «Радіо Тест Стандарт» щодо визначення можливості застосування конкретного типу РЕЗ або ВП на території України та за результатами технічної експертизи з питань забезпечення електромагнітної сумісності заявлених типів РЕЗ, Комісія визначила можливим застосування трьох нових типів радіоелектронних засобів на території України.

Рішення Комісії щодо регулювання номерного ресурсу 

За заявою лікувально-профілактичного закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради виділено код кінцевий пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Чернігів.

Відповідно до цього рішення також переоформлено вісім дозволів, а саме:

-ТОВ «ПОЛЛІКОММ, ЛТД» у зв’язку із переоформленням ліцензії - на використання номерного ресурсу ємністю 10000 номерів та коду кінцевого пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Обухів Київської області; 

- ПАТ «Українська залізниця» у зв’язку із продовженням терміну задіяння номерного ресурсу: дозвіл на використання номерного ресурсу ємністю 2000 номерів у м. Слов’янськ Донецької області, дозвіл на використання номерного ресурсу ємністю 700 номерів у м. Покровськ Донецької області, дозвіл на використання коду кінцевого пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Синельникове Дніпропетровської області, дозвіл на використання коду кінцевого пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Нікополь Дніпропетровської області та дозвіл на використання коду кінцевого пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Апостолове Дніпропетровської області;

- ТОВ «Квант» у зв’язку із отриманням нової ліцензії - дозвіл на використання номерного ресурсу у Львівській області ємністю: 150 номерів у м. Мостиська, 100 номерів у с. Арламівська Воля Мостиського району, 250 номерів у м. Судова Вишня Мостиського району та 500 номерів у м. Ходорів Жидачівського району.

Цим же рішенням було вилучено такий номерний ресурс:

- у зв'язку із закінченням терміну дії ліцензії:

- у приватного підприємства «ЦИФРОВІ РІШЕННЯ»: номерний ресурс у Львівській області ємністю: 300 номерів у м. Львів; 200 номерів у м. Червоноград;

- у ТОВ «ТЕЛЕМІСТ»: номерний ресурс ємністю 5 000 номерів та код кінцевий пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Дніпро;  

- у ТОВ фірми «ТЕКО–ЛТД»: номерний ресурс ємністю 1000 номерів та код кінцевий пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Херсон;

- у ТОВ «Квадро+Норд Лтд»: номерний ресурс ємністю 4000 номерів та код транзитний пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Сімферополь;

- за заявами операторів:

- у ТОВ «Квант»: номерний ресурс ємністю 200 номерів у м. Ходорів Жидачівського району Львівської області, 170 номерів з індексами у м. Мостиська; 156 номерів у с. Шегіні; 262 номерів у м. Судова Вишня Мостиського району; 268 номерів м. Ходорів Жидачівського району;

- у ТОВ «УКРКОМ»: номерний ресурс ємністю 1000 номерів та код транзитний пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Донецьк.

У зв’язку із ненадходженням від заявника доопрацьованих документів протягом 30 робочих днів з дати відправлення йому повідомлення, ТОВ «ТриМоб» відмовлено у виділені скороченого номера 1545 для використання у мережі рухомого (мобільного) зв’язку з ідентифікаційним кодом мережі рухомого (мобільного) зв’язку 91 на території України.

Інформація щодо розгляду проектів нормативно-правових актів

Розглянувши проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», надісланий Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Комісія погодила його без зауважень. Запропоновані зміни стосуються питань продовження до 30 червня 2018 року використання радіотехнології «Аналогове телевізійне мовлення» в Україні.

 

Еще по теме

Еще новости в разделе "ВОЙНА В Украине"