Детали ПОЧАТОК 3-Ї «ШКОЛИ ЄВРОАТЛАНТИЧНОЇ СОЛІДАРНОСТІ»

2018-01-15 15:05

ГО «Європейський Рух України», за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, оголошує про початок реалізації третього річного проекту «Школа Євроатлантичної Солідарності».

 Мета цього проекту – розширення всеукраїнської мережі лідерів громадської думки задля підтримки євроатлантичного курсу України. Передбачається, що до неї увійдуть представники нової хвилі політиків, громадських діячів, волонтерів, ветеранів АТО, ЗМІ і бізнесу.

 Командою проекту на конкурсній основі буде відібрано 30 учасників, для яких протягом 2018 років буде організовано три навчальні етапи - триденні заходи у форматі «тренінг для тренерів» в різних регіонах України:

у Києві 9 - 11 лютого;

у Львові 30 березня -1 квітня;

в Одесі 15 - 17 червня.

Протягом навчань учасники отримають знання та практичні навички з питань євроатлантичної інтеграції та можливостей їх застосування на національному та місцевому рівнях. В рамках проекту передбачається участь у якості спікерів та тренерів кращих вітчизняних та закордонних експертів з питань євроатлантичної інтеграції, іноземних та українських дипломатів, політиків, громадських діячів.

Орієнтовно 50% часу в рамках проекту буде присвячено тренінгам та практичним заняттям щодо управління репутацією, формування політик та ухвалення рішень, проведення перемовин, ораторському мистецтву тощо. Решта - дебати, презентації та навчальні візити в органи державної влади та місцевого самоврядування, окремі об’єкти сектору безпеки та оборони.

 Між етапами проекту учасники мають реалізувати власні суспільно-значущі проекти в своїх громадах. Методологія започаткування та імплементації проектів надаватиметься організаторами.

 По завершенню навчальної програми в м. Києві планується всеукраїнська Конференція, під час якої передбачається приєднання (за бажанням) випускників другої та третьої річних програм проекту до Української Євроатлантичної Платформи, започаткованої у грудні 2016 року за результатами реалізації першої річної програми проекту Школи Євроатлантичної Солідарності.

Кращі випускники проекту матимуть можливість відвідати штаб-квартиру НАТО та\або окремі держави-члени НАТО у складі організованих груп, які періодично формуються Центром інформації та документації НАТО та окремими закордонними фондами.

До участі у проекті запрошуються громадяни України як правило віком від 21 до 50 років, які досягли значних успіхів у політиці, громадській діяльності, журналістиці, бізнесі, юриспруденції та/або інших сферах.

 При формуванні групи буде враховуватися гендерний фактор, рівномірне регіональне представництво та професійна належність. Водночас, внутрішньо переміщеним особам та представникам ЗМІ при підведенні підсумків конкурсу буде надаватися перевага.

 Для того, щоб стати кандидатом до участі в проекті необхідно заповнити анкету до 20 січня 2018 року.

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"