Детали На Півночі Сумщини «хазяйнує» завербований ФСБ криміналітет, - журналістське розслідування

2021-03-30 13:50

Контрабанда наркотиків та зброї, работоргівля, залякування та убивства: активісти сигналізують про діяльність угрупування Петра та Сергія Василенків на Сумщині.


Сергій Василенко


Петро Василенко

Сергія Василенка звинувачують у замаху на вбивство активіста «Правого сектору» Олександра Іваніну. Василенко в грудні минулого року кілька разів стріляв у хлопця в центрі Сум. Але навіть не був допитаний поліцією. Усе через нібито тісні зв’язки у правоохоронних органах. Зокрема з: полковником СБУ Ігорем Сергійком, який працював в Кролевецькому відділі СБУ, Валерієм Бусловим, керівником кримінальної поліції Шосткинського рай управління поліції, Богданом Горбачем та Андрієм Самойленком з Буринського відділку поліції.

«Сергій Василенко. Що відомо про нього? Що він займався нелегальними емігрантами. Один з його кураторів - є такий Дзюбинський Вадим, на даний час керівник Департаменту карного розшуку України», - говорить Сергій Супрун, керівник сумського обласного осередку «Правого сектору».

Сергія Василенка називають партнером іншого Василенка – Петра. За інформацією блогера Олександра Дорошенка, Василенки причетні до: контрабанди важких наркотиків, зброї, авто, работоргівлі, отруєння контрабандиста Ігоря Котенка та убивства контрабандиста Дмитра Лисиці, убивства помічника народного депутата Павла Кишкаря – Геннадія Цуканова.

Активісти звертають увагу: угруповання Василенків давно завербоване ФСБ Росії, і в будь-який момент надасть силову підтримку агресору. Схожа історія була на Донбасі в 2014-му році.

«Якщо б вони не були потрібні російським спецслужбам, то не працювали б», - говорить Олександр Солодовник, активіст «Правого сектору».

«Василенки завозять сюди з Росії зброю, роблять схрони. Зрозуміло, що по одному тільки виклику, вони зроблять те, що їм скажуть куратори з Росії, з ФСБ», - розповідає Олександр Іваніна.

А ще Василенки не ховаючись тиснуть на місцевий політикум, формують під себе політичний ландшафт, розповідають журналісти «Стоп Реваншу». Яскрава ілюстрація – Буринська об’єднана територіальна громада. Тут криміналітет вдався до залякування та погроз депутатам, унаслідок чого двоє з них склали мандати і паралізували роботу міської ради.

«Є такий Валерій Гутник, який мені особисто казав, що «смотрящій» (Петро Василенко – ред.) його викликав на розмову і погрожував йому і його сім’ї. Є запис про це. Артем Савченко, який теж був налаштований патріотично, але теж викликали «смотрящі» - заставляли скласти мандат. Через те, що дві людини склали мандат, завели вони людей, якими управляють, і не голосують за питання, які виносяться на сесію», - пояснює Віктор Ладуха, міський голова Бурині.

Вже зараз Василенки вдались до відвертих погроз активістам, які їм протистоять. Зокрема, Олександрові Іваніні.

Олександр Іваніна (на фото)

«Ми добре підготовлені, у нас досить сил та людей, щоб зачистити цю нечисть, котра сформувалась на кордоні з Росією, котра сформована з корумпованих силовиків, криміналітету, та завербованих агентів ФСБ. Ці Василенки добре розуміють, що ми не раби в’єтнамці, котрих вони завозять з Росії, що на перший крок вбити нас, земля буде горіти у них під ногами, і корумпованих ментів поряд не буде», - наголосив Іваніна.

 

Джерело: from-ua.com

Еще по теме

Еще новости в разделе "Детали"