Политика Турчинов попытался сместить леди "Ю"

2014-08-27 11:45

Судя по всему приближение выборов накаляет обстановку в рядах правящих политсил. Как рассказал СМИ информированный источник, на одном из недавних заседаний политсовета "Батькивщины" глава парламента Турчинов в ультимативной форме потребовал от Юлии Тимошенко отдать первое место в партийном списке премьеру Яценюку. Напомним, ранее сообщалось, что, вероятно, группа Яценюка-Турчинова отколется от теряющей рейтинг "Батькивщины"и пойдет на выборы отдельным списком.

Про це iPress.ua повідомив член політради "Батьківщини", який побажав залишитися неназваним.

"Олександр Валентинович виступив дуже агресивно. Вимагав віддати перше місце у списку Яценюку, оскільки це додасть популярності. А рейтинг Тимошенко, за його словами, менший, аніж рейтинг партії. Також він пропонував перейменувати партію на "Об'єднана Батьківщина" і поділити список у пропорції 50 на 50: половина - людям Тимошенко, половина - групі, яка об'єдналася навколо нього та Яценюка", - розповів політик.

Також, за словами співрозмовника iPress.ua, Турчинов вимагав, щоб "Батьківщина" до виборів оголосила про формування майбутньої парламентської коаліції з партією Петра Порошенка. 

Тимошенко у відповідь запропонувала підтримати від імені партії кандидатуру Арсенія Яценюка на пост прем'єр-міністра, однак інші пропозиції вона, а також більшість членів політради не підтримали.

Сам Арсеній Яценюк на засідання політради партії не прийшов.

"У підсумку Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та міністр соціальної політики Людмила Денисова демонстративно пішли геть, не дочекавшись кінця засідання", - зазначив співрозмовник iPress.ua.

Нагадаємо, як повідомляв iPress.ua, група Турчинова-Яценюка ймовірно піде на вибори окремим списком під брендом "Народний фронт".

Нагазаймо, 25 серпня, Президент України Петро Порошенко оголосив про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VII скликання і призначив проведення дострокових парламентських виборів на 26 жовтня 2014 року.

Источник

Еще по теме

Еще новости в разделе "Политика"