Чому я не зможу віддати свій голос за когось з кандидатів у Президенти Виталий Бала

2014-04-28 11:07 18620

Зараз в Україні проходить "цікава" президентська виборча кампанія.

 Всі говорять правильні банальні речі, хоча правильні вони саме для кандидатів, а не для громадян, адже ми чуємо заклики до інтеграції в Європу та НАТО, залишатись позаблоковою країною, мати не одну державну мову, децентралізувати владу, жити по-новому, рухатись або вниз. або вверх, навіть обіцяють повернути Крим). Хочу нагадати про поведінку найбільш рейтингових та відомих кандидатів за часів правління Януковича та після 30 листопада 2013 року. Отже, що робили і кандидати за режиму Януковича.
 
Петро Порошенко
1.Не опозиціонер, бо мав "свою договірноспроможну" позицію, яка привела до посади міністра в уряді Азарова.
2.Ставши депутатом у ВР в 2012 році переймався підписанням асоціації з ЄС у статусі сам собі режисер. Януковича не критикував, з режимом не боровся.
3.Збільшив свої статки та став мільярдером.
 
Юлія Тимошенко
1. Опозиціонер, хоча після програшу на виборах Президента в 2010 р. не зробила висновків та реальних дій з оновлення команди та переформатування опозиційної діяльності.
2.Була заарештована та засуджена, хоча намагалась брати активну участь у політиці, продовжуючи виступати головним опонентом Януковича.
 
Петро Симоненко
1.Співпраця з владою та це не дивує вже нікого.
 
Олег Тягнибок
1.Опозиціонер, зміг провести ВО "Свобода" до ВР на виборах 2012 року.
2.В областях де представники "Свободи" мали більшість в радах не спромоглись показати себе, як ефективні управлінці та відійти від звичних форм "керування".
 
Олег Ляшко.
1.Опозиціонер. Пройшов шлях від активного члена БЮТ до головного радикала України)
 
Анатолій Гриценко
1. Опозиціонер. Критикував не тільки режим Януковича, але й своїх однопартійців, хоча це вже стало "стилем Гриценка")
 
Ольга Богомолець
1. Не опозиціонер. Була відома, як носій знаменитого прізвища та співпрацею з "молодою командою" Л.Черновецького, як депутат Київської міської ради, хоча пройша за сприянням "Нашої України") 
 
Сергій Тигіпко
1.Активний член команди Януковича. "Злився" своєю партією Сильна Україна з ПР.
2.Головний захисник одіозного Податкового кодексу, що спричинив початок "знищення" дрібного бізнесу та появу податкового Майдану.
 
Михайло Добкін 
1.Дуже активний член режиму Януковича, хоча на всеукраїнському рівні вплив незначний.
2.Займав активну проросійську позицію, претендуючи на "вождя" Півдня та Сходу України.
 
Що змінилось у поглядах та діях цих кандидатів після подій з 30 листопада 2013 року, та як вони ведуть президентську кампанію.
 
Петро Порошенко ( про нього найбільше, бо за соціологією має виграти вибори) 
1.Став опозиціонером). Брав активну участь у подіях на Майдані, хоча виглядало, як сам собі режисер, це дозволило дистанціюватись від лідерів політичної опозиції (Кличка, Яценюка, Тягнибока), котрі підписали "мирову" з Януковичем 21 лютого 2014 року, яку не сприйняли учасники протестного руху.
2. Кампанія під девізом "жити по-новому" виглядає доволі дивною, враховуючи позицію Порошенка за часів Януковича. Треба будувати іншу державу, а не жити по-новому.
3.Неприємно здивував "договорняк" з Кличко. Це можна було зробити публічно та прозоро сказавши, що їхні програми дуже схожі, ну наприклад на 90%. А тут ще швидка підтримка такого альянсу з боку фінансиста режиму Януковича Фірташа та архітектора та прораба цього режиму Льовочкіна.
4.Відсутня своя команда, тому повернулись соратники часів Ющенка та члени команди Януковича для забезпечення виборів. Це не тільки не інші політики, це навіть не нові)
5.Не говорить про необхідність зламати олігархічну систему влади в країні, напевно тому, що сам олігарх)
6.Критикує ініціативу Тимошенко створити рух опору, що виглядає дивним в цій ситуації, краще б допоміг зі свого боку, в першу чергу фінансами в озброєнні народного ополчення.
 
Юлія Тимошенко.
1.Вже не опозиціонер. Вийшла на волю, перший виступ на Майдані був невдалим, що пояснюється з неправильною оцінкою ситуації в країні. Несе відповідальність за сьогоднішню владу, як глава "Батьківщини", що не сприяє збільшенню підтримки.
2.Кампанію в класичному розумінні практично не веде. 
3.Ініціювала створення народного руху опору, якщо не буде реального результату, це вплине не тільки на результати виборів, але й на майбутню політичну перспективу
4.Складається враження, що не має повного розуміння про зміни після 30 листопада 2013 р. Команда не позбавилась одіозних представників, що засвідчили спосіб та методи формування списку кандидатів у депутати Київської міської ради.
 
Петро Симоненко.
1.Вже не в союзі з владою, опозиціонер) має проблеми з можливістю заборони КПУ, яка веде себе як партія сепаратистів.
2.Кампанія традиційна для комуністів, що захищають народ від всіх олігархів)
 
Олег Тягнибок
1.Член владної команди. Брав активну участь у події на Майдані, але як і інші лідери політичних опозиційних партій (Кличко, Яценюк) не був лідером протестного руху. Рейтинг знизився після підписання "мирової" з Януковичем 21 лютого 2014року. ВО"Свобода" учасник коаліції, як керівник партії несе відповідальність за дії влади.
2. Кампанія ведеться "спокійно", хоча як і інші кандидати говорить правильні речі.
 
Олег Ляшко
1.Вже не опозиціонер, але й не представник влади. Брав активну участь в подіях на Майдані
2.Кампанію веде у своєму стилі, з вдалим меседжем "смерть окупантам" популістським є "я поверну Крим"..)Має непогані шанси після президентської кампанії провести свою партію у ВР на парламентських виборах. 
 
Анатолій Гриценко.
1.Опозиціонер). Брав активну участь у подіях на Майдані в грудні, потім все критикував, як завжди, більше позиціонувався як експерт, а не політик.
2.Кампанію веде у "стилі Гриценко", я краще всіх знаю та вмію робити)
 
Ольга Богомолець
1.Ніби вже опозиціонер) Брала активну участь в подіях на Майдані, що сприяло стати відомою на всеукраїнському рівні.
2.Кампанія якась "сумна", хоча багато речей говорить правильно, але важко її уявити політиком та ще й Президентом враховуючи поведінку за часів режиму Януковича.
 
Сергій Тигіпко.
1.Вже опозиціонер. Підтримував владу під час подій на Майдані. Хоча була невдала спроба стати державним діячем , коли закликав всіх депутатів прийти вночі до ВР та проголосувати про припинення вогню та відведення спецпідрозділів правоохоронних органів, після вбивств на Майдані, але сам не прийшов, продемонструвавши, що особисті інтереси вищі.... 
2.Кампанія знову у стилі Тигіпко "політичний колобок" пішов з ПР, анонсує створення чергового свого політичного проекту) Говорячи про рух або вниз, або вверх, не викликає довіру, адже колобок може котитись тільки вниз) Крім того, виступає за федералізацію та другу державну мову. Принципово веде кампанію російською мовою, може сплутав країни? 
 
Михайло Добкін
1.Вже опозиціонер. Займав активну антимайданівську, проросійську позицію, фанат спецпідрозділу "Беркут", закликав до жорсткого придушення протестного руху.
2.Кампанію веде під девізом "єдина країна", в таке важко віриться знаючи реальну позицію Добкіна.
 
На моє глибоке переконання іншу державу повинні будувати інші політики. А серед кандидатів, навіть їхніх команд не видно не тільки інших, а навіть нових політиків. Тому завдання громадянського суспільства заставити майбутнього Президента, хто б ним не став, виконати всі вимоги протестного руху сформульованого на Майдані. Я взагалі, вважаю за необхідне проведення всеукраїнського Віче напередодні виборів, де прийняти звернення до майбутнього Президента з вимогою здійснити всі кроки про виконанню вимог Віче. Самі головні, на мою думку.
1.Прийняття закону про імпічмент Президента.
2.Прийняття рішення парламентом про перевибори ВР восени за новим виборчим законом з відкритими списками, з можливістю відкликання депутатів.
3.Прийняття рішення ВР про вибори до місцевих органів влади, дуже добре, що згодом будуть чергові вибори, це дасть змогу швидко оцінити тих кого оберуть восени. Всі вибори скоротити в часі, щоб зекономити кошти.
4.Ліквідація адміністрацій в областях та районах.
5.Прийняття нормального закону про всеукраїнський та місцевий референдум. Прийняти рішення про проведення місцевого референдуму на Сході стосовно визначення їх статусу. 
6.Підписання з ЄС зони вільної торгівлі, та чітке закріплення руху країни в європейському напрямку та співпраці у всіх сферах, включаючи питання безпеки.
7.Розпочати реальну люстрацію та боротьбу з корупцією.
8. Конкурсні засади на призначення на посади, ніяких квот та "любих" друзів.
9.Реальне відокремлення бізнесу від політики.
Має відбутись повне перезавантаження влади та зміна всієї системи влади, як того вимагали і вимагають громадяни країни. Дати час на втілення цих кроків СТО ДНІВ, у випадку непорозуміння та невиконання, Президент має піти у відставку! 
Головне завдання майбутнього Президента забезпечити законодавчо та гарантувати перехідний етап у будівництві іншої держави. Сподіваюсь що так і буде.
Слава Україні!

Еще блоги