Бєня сам себе переграв Тарас Чорновіл

2015-03-25 11:34 20956

Сильний крок. Нарешті час напівзаходів пройшов. Коломойський у відставці й закон про кворум в акціонерних товариствах підписано.

Бєня сам себе переграв. Загрози реваншистських дій, особливо в Дніпрі й Одесі, звичайно ще існують, але, думаю, що ці останні 48 годин були використані не на марно: попрацювали з військовими й особливо з комбатами, СБУ підібрало повний комплект "аргументів" і включилися американці. Тому спроб перевороту не буде, а також і великого шухеру в Дніпрі не мало б бути. Крім того дуже доречним виявилося саме зараз хоч і хитке, але все ж перемир'я на фронті.
Слухайте, мені таки починає здаватися, що в нашій країні реально запахло змінами! Перший удар по олігархату, а якщо запрацює АКБ, то дублетом можуть ще й почистити бюрократію, що мало б бути вирішальним.
І ще одне - для ботів, які активно взялися експлуатувати тему про те, що, бачте, президент взявся робити зачистку саме з олігарха-патріота, а олігархів-зрадників не рухає. Антиолігархічними змінами до законодавства обмежили вплив на державу всіх, як і паразитування на державних ресурсах. Усі інші прийняли нові правила гри й, хоча без втіхи, але змирилися. І лише "рекетир-патріот" вирішив, що він стоїть над законами й країною. Крім того жоден олігарх крім ІВК не мав у своєму управлінні кілька областей і цілі галузі.
І останнє - про патріотизм. Скажіть, чи можна назвати патріотичною й безкорисливою позицією те, що ви робите щось дійсно корисне для держави, але вимагаєте за це необмеженого права цю державу грабувати? При чому не по дрібному, а на пару мільярдів щороку! Просто згадайте тих, хто віддав за Україну своє життя, нічого за це не вимагаючи, й порівняйте з олігархом, який, коли відлучили від кормушки, став погрожувати ДпНР та ОдНР. Напрошується така неприваблива аналогія: чи може сьогодні путінська Росія застосовувати до себе почесний статус країни-переможця фашизму? Ні, бо в рашистані сьогодні саме цей фашизм і переміг. Так і Ігор Валерієвич, який дійсно мав реальні заслуги перед Україною в боротьбі проти режиму Януковича (менші) й у протистоянні Московщині й сепаратизму (більші), сьогодні все це перекреслив, коли спробував перебрати на себе всі ті найгірші речі й тенденції, проти яких люди боролися на Майдані й досі воюють на Сході. Той, хто убив дракона іноді ризикує сам на того ж дракона перетворитися. Коломойський у боротьбі з драконом був не Ланцелотом, а, скорше, хорошим зброєносцем, але дуже швидко саме він почав трансформуватися на такого дракон.

Источник: ФБ

Еще блоги