Докази для Гааги Микола Голомша

2015-07-18 07:30 32119

В Укрінформі відбулась фотовиставка "Злочини терористів ЛНР-ДНР проти людяності". Це яскраві докази терористичної діяльності путінців та їх найманців на території Донбасу.

Виставка невелика, хоча організатори мають намір показати її за кордоном, зокрема, в Європі та США.

За минулий рік на війні побувало достатньо журналістів. Постійно працюють в зоні АТО українські та іноземні фотокореспонденти. Вони мають в своєму розпорядженні безліч світлин про події на сході, зокрема і щодо фіксації злочинів терористів з Росії. Але чому це питання хвилює лише громадськість?

Держава (можливо в особі міністерства інформаційної політики) мала би співпрацювати з такими журналістами та заручитись їхньою згодою на тиражування цих світлин. Робити постійно діючі фотовиставки в усіх можливих та доступних місцях за кордоном. Особливо варто звернути увагу на навчальні заклади – університети, коледжі, посольства, які мають стати комунікаційними форпостами попередження путінської агресії на прикладах України і Грузії тощо. Поза сумнівом, це дало б унікальний ефект у справі донесення правди до іноземних громадян і громад, які мають впливи на свої еліти.

Втім, доцільніше було б прислухатися до пропозицій щодо цифрової фіксації злочинів силами військових журналістів, які б мали працювати у спеціальних групах разом з військовими прокурорами. Тоді б зафіксованих доказів злочинної діяльності російсько-терористичних військ за минулий рік вже накопичилось достатньо для суду над злочинцями в Гаазі.

Еще блоги