Мінські домовленості допомагають збирати врожаї... Валерій Король

2015-08-07 08:00 26408

Але цей врожай збирають не українські фермери на своїй території. Поля і городи наших співгромадян у прифронтовій зоні знаходяться під постійним обстрілом путінських терористів.

Врожай збирають агресори на окупованій території Донецької і Луганської областей. І задля цього вони з Росії перекидають сільськогосподарську техніку — комбайни, трактори...

Як повідомляють українські розвідджерела, такі факти зафіксовані в кількох населених пунктах, зокрема, Ровеньках, Краснодоні. Колись це вже було, в 30-ті роки минулого століття.  «Енкавеесники», направлені на Донбас тодішніми кремлівськими очільниками, оточували донбаські села і не дозволяли селянам збирати врожай. Його збирали армійські
підрозділи — щоб геть не пропав. Лише десятиліття по тому ці події назвали Голодомором. Можливо, нинішні «збирачі врожаю» готують новий Голодомор?

Путінці максимально ефективно використовують Мінські домовленості - як формат гібридного миру, що, власне, і є метою путінізму. Під прикриттям дії цих документів вони здійснюють перегрупування своїх військових сил (сьогодні йдеться про підготовку ЗС РФ до 40 тактичних груп у прикордонній зоні), доправляють боєприпаси та озброєння терористам, постійно обстрілюють позиції українців із «відведеної»  артилерії калібром понад 100 мм... А тепер ще й збирають врожай, який не садили.

Ми не стріляємо у відповідь, зберігаючи вірність підписаним міжнародним угодам.
Україна беззаперечно намагається зберегти режим тиші. Більше того, порушуємо питання про досягнення угоди про відведення на 15 км від лінії зіткнення озброєння калібром менше 100 мм.

Для досягнення ефективності Мінських домовленостей нам потрібно не лише самим чітко дотримуватись букви документів, а й послідовно відстоювати на всіх рівнях позицію щодо дотримання параметрів угоди всіма сторонами,  передусім російською - як джерела всіх цих різнопланових агресій, що виливаються в новий формат державного тероризму.

Вважаю, що за стіл перемовин у нормандському форматі українська сторона не має сідати доти, поки не будуть виконані всі попередні домовленості. Це має бути принциповою позицією держави Україна.  Бажано підтримати нового Президента Польщі, який пропонує до питання врегулювання долучати країни-сусіди України і РФ.

В іншому разі ми щоразу допомагатимемо терористам збирати врожай. І не лише на фермерських полях..

Еще блоги