В «ЛНР» заборонили вивіз промислового обладнання Дмитро Снєгирьов

2015-08-12 10:54 24308

«Депутати» так званої «Народної Ради ЛНР» прийняли «закон» «Про заборону вивозу промислового обладнання за межі Луганської Народної Республіки».

«Даний закон передбачає заборону на вивіз промислового обладнання за межі Луганської Народної Республіки без спеціального дозволу. Тобто він обмежує вивіз основних фондів (промислового обладнання для обробки матеріалів, видобутку і переробки сировини тощо), які є власністю юридичних та фізичних осіб», - зазначив «голова Комітету з питань бюджетно-фінансової, інвестиційної та податкової політики, економіки, торгівлі і зовнішніх зв'язків, розвитку малого та середнього бізнесу» Павло Малий.

«Іншими словами, все, що працює тут, вивозити за межі Республіки заборонено Дозволено вивозити тільки продукцію підприємств», - додав він.

Згідно з документом, спеціальний дозвіл на вивезення промислового обладнання видається Радою міністрів «ЛНР».

За порушення цього закону передбачена кримінальна відповідальність з конфіскацією того майна, яке передбачалося вивезти.

Варто нагадати, що за рік окупації з Луганська та інших окупованих територій вивезене обладнання багатьох заводів та фірм. Зокрема, з Луганського заводу електронного машинобудування «Машзавод-10» демонтовано і вивезено за межі України унікальне обладнання для виробництва монокристалів сапфіру, кремнію та інших твердих і надтвердих монокристалів. У місті Краснодоні із заводу «Юність», що спеціалізувався переважно на виробництві продукції для ракетобудівної та аерокосмічної промисловості, також демонтовано і вивезено все устаткування. Луганський машинобудівний завод разом з обладнанням переїхав у російську Чувашію. Викрадене промислове обладнання вивозилося, в тому числі вантажівками так званого гумконвою, на територію Російської Федерації.

Заборона на вивезення промислового обладнання з території самопроголошеної республіки дивним чином співпадає з планами легітимізації т.зв.ЛНР.

Еще блоги