Високий гість з Москви підштовхнув луганських бойовиків на безпрецедентні кроки Дмитро Снєгирьов

2015-10-02 13:37 49692

29 вересня в Мінську сторони домовилися про відвідозброєння на Донбасі калібром менше 100 мм. Очікується, що це буде відбуватися в два етапи. Перший етап відводуозброєнь почнеться через два дні після повного припинення вогню, а завершиться через 15 днів. Другий етап повинен буде пройти за 24 дні. Перший етап відводу озброєнняпочнеться з Луганської області.

Відзначу, що початок відводу озброєнь саме з Луганщини – не випадковість. 19 серпня на Луганщину, за інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», завітав високий московський гість. Ранг гостя підкреслювався наявністю 15 автомобілів супроводу, серед яких був мікроавтобус та поліцейські автівки. Під час руху кортежу було заблоковано всі шляхи проїзду.

22 вересня представник «ЛНР» Владислав Дейнего зробив заяву про те, що представники бойовиків підготували«план-графік» виконання кожного пункту політичної частини мінських угод. Дейнего зазначив, що планпідготовлений «виходячи з чинного законодавства України та регламенту Верховної ради України, а також нормОБСЄ». З урахуванням цих норм, «республіки»«прорахували дату проведення місцевих виборів в Донбасі»- 21 лютого 2016 року.

Виникнення цього плану пояснується дуже просто – кремлівські куратори приїхали до луганських бойовиків ідали вказівку продемонструвати Україні, що Москва готова до діалогу.

На Луганщині вже зачистили всіх неконтрольованих польових командирів бойовиків, тому,як третя сторона конфлікту, вони можуть гарантувати дотримання Мінських домовленостей. На окупованій частині Донеччини процес т.зв. «утилізації» ще триває, тому Луганщина і буде першим пробним етапом відводу озброєнь. Цим також пояснуюється активність росіян в Луганську, про яку я повідомляв раніше.

Нагадаю, за інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа»", на тимчасово окупованій території Луганської області зафіксована активність підрозділів регулярних частин ЗС РФ, що не пов'язана з проведенням планової ротації. Зокрема, така активність та скупчення техніки і живої сили окупантів спостерігається в Луганську на території трикотажної фабрики «Лутрі». На території фабрики розташовані склади з гуманітарною допомогою і відкрито цех по ремонту стрілецької зброї. Така ж активність зафіксована неподалік від м. Щастя, в районі с.Веселеньке, в безпосередній близькості до лінії зіткнення. Замість підрозділів т.зв. «Народної міліці ЛНР» там розміщені російські військовослужбовці.Станом на сьогодні зафіксована активізація руху живої сили та техніки на базі «Транспеле».
Бійців виводять за зону зіткнення, щоб запобігти можливим випадкам несанкціонованих обстрілів з боку бойовиків. Луганщина стала для полігоном для тестування певних форматів політичних домовленостей щодо режиму припинення вогню.

Еще блоги