В освіті «ЛНР» катастрофічний кадровий голод Дмитро Снєгирьов

2015-11-22 16:45 24046

 

Ситуація з педагогічними кадрами в окупованому Луганську складається вкрай безрадісно. Катастрофічно не вистачає вчителів – зараз викликають на роботу навіть тих, хто вже давно вийшов на пенсію. Більше того, учням в середніх школах викладають навіть студенти другого курсу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, тобто ті, хто за умовними законами т.зв. «ЛНР», а тим більше України, викладати не мають права (вони отримають його тільки на 3 курсі). Студенти, які викладають в школах, навчаються за індивідуальним графіком.

 Зрозуміло, що ні про яку якість освіти не може йти мова – студенти, які, по суті, самі ще не володіють необхідним рівнем знань і викладацької роботи, не зможуть дати учням потрібний рівень освіти на належному рівні.

Але й за таких екстремальних зусиль по залученню педагогічних кадрів, потреби тільки по Луганську складають 22 спеціалісти з викладання російської мови та літератури. Аналогічна ситуація з викладачами англійської мови. Є проблема з викладацькими кадрами у вишах, в тому ж таки Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка.

 Справи з кадрами в системі освіти на тимчасово окупованих територіях критичні, незважаючи на всі оптимістичні заяви «керівництва» самопроголошеної республіки. Великі заборгованості по зарплаті за минулий період, постійна затримка з виплатами поточної, на тлі фантастичних цін на продукти першої необхідності - це реалії, в яких доводиться працювати педагогам на теренах самопроголошеної республіки.

Еще блоги