Газові махінаціі у прифронтовій зоні Донбасу Дмитро Снєгирьов

2016-02-19 12:23 31735

На тимчасово окупованій території Луганської області жителі прифронтових сіл довгий період часу потерпають від відсутності централізованого постачання газу.

В с. Обозне Слов'яносербського району триста шістдесят сім, а в с. Сокільники чотириста тридцять абонентів тривалий час позбавлені можливості користуватися газом. Аналогічна ситуація з газопостачанням і в с. Весела Гора і с.Христове.

Проблеми з газопостачанням в ці села окупаційна адміністрація пояснює тим, що газовод проходить практично по лінії розмежування, що робить неможливим його роботу в робочому режимі.

Проблема з відсутністю газу характерна не лише для прифронтових сіл тимчасово окупованих районів Луганщини. В інших районах це пов’язано з низьким рівнем оплат як населення, так і промислових підприємств.

Рівень погашення заборгованості за спожитий газ жителями самопроголошеної "республіки" коливається на рівні 45-50%,тоді як промислові та бюджетні підприємства -є хронічними неплатниками. Причому, найбільш злісними з них - підрозділи тепломереж,які оплатили тільки 0,05% свого боргу.

Примітно, що "уряд" самопроголошеної республіки щоби підняти рівень оплат промислових підприємств вдається до грубого шантажу. Підприємства, що мають намір і далі працювати під юрисдикцією України, будуть платити за газ по 275 доларів. Ті ж, що пройшли перереєстрацію в т.зв."ЛНР" - по пільговому "республіканському" тарифу.

Еще блоги