ПОРОШЕНКО & СИНИ, або Як задурно зганьбитися на весь білий світ Дмитро Понамарчук

2016-06-04 11:32 32463

 

Петро Порошенко на прес-конференції послався на приклади прем’єра Канади Джастіна Трюда та прем’єра Японії Сіндзо Абе, які начебто є синами колишніх прем’єрів.

Зауважив, що зустрічався з цими синами особисто.

У такий спосіб Порошенко вирішив на прикладах поважних країн виправдати непотизм відносно свого сина Олексія, обраного народним депутатом у Вінниці наприкінці 2014 року. Непотизм – надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей.

Насправді вимальовується зовсім инша картина.

Джастін Трюдо став членом парляменту Канади у 2007 році. Прославився після яскравої промови на похоронах свого батька П’єра Трюда у 2000 році. Який справді був прем’єром Канади до 1984 року. Тобто син став депутатом через 23 роки після того, як батько пішов з високої посади.

Джастін Трюдо (44 роки) наполягає, що Канада має проявити більше лідерства на міжнародній арені з тим, щоб захистити вибір Україною демократичного шляху та західних цінностей від посягань Московії.

Сіндзо Абе не був сином прем’єра. Лиш онуком. Батько Сіндзо Абе, кол. міністр закордонних справ Сінтаро Абе, помер у 1991 році, а син став депутатом парляменту Японії у 1993 році. Тобто через шість років після смерти діда Нобусуке Кісі, який був прем’єром аж у далекому 1960 році.

Сіндзо Абе (61 рік) послідовно втілює своєрідну економічну політику, яка дістала назву абеноміка. Вона покликана оживити економіку в час рецесії Японії.

Тепер повернімося до наших баранів.

Порошенко став президентом 25 травня 2014 року, а його син – народним депутатом 27 листопада 2014 року. Тобто через пів року і два дні.

За час депутатства Олексій Порошенко (31 рік) підписав кілька лобістських звернень бізнесового штибу на адресу Генеральної прокуратури.

Відчули різницю?

Еще блоги